Готуємо торт “Медовик” за 30 хвилин: найпростіший рецепт

Приголомшливий аромат меду і повітряна структура цього торту не дають пройти повз. Розповідаємо, як приготувати смачний торт "Медовик".

Рецепт торту “Медовик”

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 грамів вершкового масла
  • 200 грамів цукру
  • 3 столові ложки натурального меду
  • 1 чайна ложка соди
  • 3 курячих яєць
  • 320 грамів борошна

Для сметанного крему знадобиться:

  • 800 грамів жирної сметани
  • 200 грамів цукру
Медовик
Медовик

У першу чергу організуйте водяну баню: візьміть каструлі різного діаметру, у більшу налийте воду, а меншу ставимо зверху. Розігрійте воду. У меншу каструлю покладіть шматочок вершкового масла, мед та цукор. Нагрівайте суміш на водяній бані, постійно помішуючи її. Маса має стати повністю однорідною: масло та мед розтопитись, а цукор розчинитись. Зверніть увагу, що доводити суміш до кипіння не варто.

В отриману суміш додайте чайну ложку соди, при цьому постійно помішуйте масу. Вона почне світлішати і набирати об’єму, адже сода вступає в реакцію з медом. Після цього прибираємо водяну баню з плити. Потрібна суміш готова.

Далі збийте яйця за допомогою блендера. Дуже сильно збивати не потрібно, достатньо лише, щоб білки з’єднались з жовтками до однорідної маси. Збиті яйця з’єднайте з медовою сумішшю. Зверніть увагу, що вона має бути не гарячою, а теплою. Обережно перемішайте і поступово всипайте борошно, замішуючи тісто. Коли отримаєте однорідну масу — тісто готове.

Тепер потрібно випекти коржі. Візьміть пергаментну бумагу і виложіть рівний шар тісту. Форму можете сформувати за бажанням. Відправте корж в духовку при 170-180 градусів на 5-7 хвилин. Виріже красиву форму по трафарету, а залишки коржа відложіть — вони ще пригодяться. Приготуйте декілька коржів — дивлячись, яку висоту тортові ви хочете надати.

Приступаємо до сметанного крему. Для цього збийте сметану з цукром за допомогою блендера. Перемажте коржі кремом, викладаючи один на одного. Залишки коржів подрібніть і присипте торт. Готово!

Приємного апетиту!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.