Шоколадний торт “Брауні” для справжніх ласунів: найулюбленіша страва малечі

Такий десерт неодмінно оцінить вся родина, а особливо дітки. До того ж, його дуже швидко приготувати. Розповідаємо, як це зробити.

Можна стверджувати, що цей десерт посідає найперше місце серед ласунів. Адже його смак настільки смачний, що закохує у себе з першого разу. Спробуйте приготувати його у себе дома і переконайтесь самі. До того ж, торт готується з найпростіших інгредієнтів, які є у дома в кожної домогосподині. Більше того, цей рецепт готується ще й дуже швидко. Спробуємо?

Рецепт шоколадного торту “Брауні”

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 грамів вершкового масла
  • 100 грамів темного шоколаду
  • 200 грамів цукру
  • 100 грамів борошна
  • 2 яйця
  • 30 грамів какао
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 чайна ложка суміші імбиру і мускатного горіху
Торт "Брауні"
Торт “Брауні”

Візьміть сотейник з товстим дном. Тоді нічого не пригорить в процесі приготування. Вершкове масло наріжте невеличкими кубиками і перекладіть до сотейника. Додайте кубики чорного шоколаду і поставте сотейник на маленький вогонь. Не варто нікуди спішити, інгредієнти мають поступово танути і з’єднуватись в однорідну масу. Якщо ви поставите сотейник на великий вогонь, то інгредієнти просто розшаруються.

Шоколад з маслом постійно помішуйте силіконовою лопаткою. Далі з’єднайте борошно, цукровий пісок, какао, яйця, ванільний екстракт і чайну ложку мускатного горіха з імбиром. За смаком можете добавити улюблені спеції але в нашому рецепті не такого не передбачено. Варто звернути увагу, що какао потрібно обирати виключно високої якості, адже від цього залежить його насичений смак та аромат шоколадного торту.

Зніміть сотейник з шоколадно-масляною сумішшю з вогню, якщо вона стала повністю однорідною. Влийте її в суху суміш і добре перемішуйте лопаткою. Має вийти злегка блискуче, шоколадне тісто. Переложіть його у форму з пергаментною бумагою і розрівняйте лопаткою. Відправте в духовку при 160 градусів на 30 хвилин. Потім дайте йому охолонути і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.