Рецепт тонкого тіста для піци як в піцерії з доступних продуктів: як приготувати основу для піци вдома

Дізнайтесь рецепт тонкого тіста для піци, як в піцерії, яке кожна господиня здатна приготувати, не виходячи з дому та використовуючи прості інгредієнти.

Місцем народження піци заведено вважати Італію. Ще древні римляни готували страву з хлібних коржів та помідорів зверху. Згодом, починаючи з 19 сторіччя, вона почала набувати більш сучасного вигляду, а кухарі почали експериментувати з інгредієнтами. Тож рецепт тонкого тіста для піци довершувався роками.

В Україні почала італійська паляниця набирати популярності відносно недавно, кінець 80-х, початок 90-х років. Та менш як за чверть сторіччя страва стала одною із найпопулярніших замовлень у кафе та ресторанах, для перекусу чи вечері.

Проте щоб поласувати смачною піцою не завжди треба ходити до піцерії або, тим паче їхати до Італії. Страву можна приготувати вдома, варто лише обрати правильний рецепт, оскільки від смаку та якості самого тіста залежить кінцевий результат.

Рецепт тонкого тіста для піци, як в піцерії

Коли ми куштуємо піцу в піцерії, то звертаємо увагу, що там завжди тісто тонке, але водночас м’яке та ніжне. Намагаючись повторити таку ж піцу вдома, господині часто отримують або надто пухке та товсте тісто, або тонке, но черстве. Отримати ідеальну піцу в домашніх умовах цілковито реально. Достатньо дотриматися правильних пропорцій інгредієнтів та послідовності їх змішування.

Інгредієнти для тіста

  • Пшеничне борошно — 400 грамів
  • Дріжджі сухі — 0,5 чайної ложки
  • Оливкова олія — 3 столові ложки
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Сіль — 0,5 чайної ложки
  • Вода — 220 мілілітрів

Спосіб приготування

Потрібно з’єднати дріжджі, цукор, сіль, 3 столові ложки борошна від його загальної маси, додати теплу воду та ретельно перемішати.

Залишити масу на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися. Після появи бульбашок на поверхневості маси, вилити олію та поступово додавати просіяне борошно, все ретельно перемішуючи.

Рецепт тонкого тіста для піци як в піцерії

Коли тісто стало важко місити ложкою, посипте стіл борошном, висипте тісто та продовжуйте місити його руками, змащеними олією.

Рецепт тонкого тіста для піци як в піцерії

За потреби додавайте борошно та олію. Тісто повинно стати м’яким та пластичним, не липнути до рук. Але не треба надто довго місити тісто або досипати забагато борошна, інакше після випікання основа для піци не буде м’якою.

Рецепт тонкого тіста для піци як в піцерії

Готове тісто залишити під чистою серветкою на 15-20 хвилин. Після розкачайте тісто у пласт товщиною 4-5 мм та обріжте краї згідно з вашою формою для запікання. Змастіть томатним соусом та викладайте будь-яку вашу улюблену начинку: м’ясну, сирну чи вегетаріанську. Випікайте піцу в розігрітій до 220 градусів духовці 12-15 хвилин.

Рецепт тонкого тіста для піци як в піцерії

Смачного та будьте здорові і нехай рецепт тонкого тіста для піци як в піцерії вам стане у нагоді!

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Дружина Остапчука Полтавська розсекретила, чим годує зіркового чоловіка: вміє все – від супів до десертів

Молода дружина Остапчука, блогерка Катерина Полтавська активно веде особисті соцмережі. Дівчина ділиться не лише розкішним життям з шоуменом, а й демонструє власні кулінарні здібності.

Цей інгредієнт покращить будь-яку страву: для чого господині додають лимонну кислоту в рецепти

Лимонна кислота - інгредієнтів, який зазвичай прихований в тіні великих смакових компонентів, але відіграє важливу роль у багатьох стравах. Чому ж лимонну кислоту додають до страв?

Для чого заморожують кефір: неочікувана відповідь, яка здивує наповал. Йде не тільки в тісто на оладки

Кефір - це корисний і смачний кисломолочний напій, який багато хто полюбляє споживати на сніданок або в якості перекусу. Але що станеться, якщо ви вирішите заморозити його?