Рецепт пирога із розсипчастого тіста і соковитою начинкою за лічені хвилини — родина у захваті

Ніжне пісочне тісто у поєднанні з соковитим варенням можуть просто звести з розуму. Пропонуємо рецепт дуже смачного десерту, який обов'язково сподобається усім.

Приготувати такий пиріг можна за лічені хвилини, а смак просто неперевершений. Спробуємо?

Рецепт швидкого пісочного пирога з варенням

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 грамів цукру
  • 180 грамів вершкового масла (або маргарину)
  • 350 грамів борошна
  • 2 яйця
  • 1 чайної ложки розпушувача
  • Абрикосове варення

Пиріг з варенням

У першу чергу злегка збийте яйця. Перекладіть їх у невелику ємність, де будемо замішувати тісто, і додайте цукор. Збивайте масу до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться і маса не стане пишною. З цією задачею чудово справляється блендер.

Потім візьміть вершкове масло з холодильника (можна замінити маргарином) і натріть на терці. Отриману стружку перекладіть до яєць.

Окремо просійте борошно і додайте розпушувач. Порційними частинами вводьте суху суміш в рідку. При цьому ретельно замішуйте тісто. Отримане еластичне тісто варто розділити на дві частини. Одна більша, а інша потрібна для того, щоб сформувати красиву сіточку поверх пирога.

Беремо більшу частину тіста і розкачуємо її на робочій поверхні. Сформуйте круглий пласт, товщиною 5 мм. Потім візьміть форму для запікання, діаметром 22 сантиметри, і накрийте пергаментною бумагою. Викладіть тісто і сформуйте бортики. Всередині рівномірно розподіліть абрикосове варення (можна взяти будь-яке інше — на власний смак).

Візьміть другу частину тіста і також розкачайте на робочій поверхні. Потім поріжте тісто на тонкі смужки і викладіть поверх пирога. Сформуйте красиву сіточку. Пиріг змажте злегка збитим яйцем.

Відправте пиріг у розігріту до 190 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Приємного апетиту!

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.