Смачний та ніжний манник як у далекому дитинстві: готується неймовірно просто та з дешевих продуктів

Смачний та ніжний манник може стати не тільки ідеальним рецептом для дорослих та маленьких, але й бездоганним сніданком, адже не є калорійною та важкою стравою.

Рецепт манника є своєрідною стравою радянської кухні, що використовується як десерт, для приготування якого знадобиться не борошно, а манна крупа.

Крім звареної рідкої каші з манної крупи до тіста додають сметану або кефір, олію, яйця, розпушувач, ванілін, корицю. Після замішування тіста його на якийсь час залишають, щоб манна крупа набухла.

Приготовлені коржі розрізають на окремі шари, поливають їх варенням, повидлом, кремом чи джемом. Верхній шар при бажанні можна прикрасити подрібненими горіхами.

За старих часів господині готували різні види манників: молочні, фруктові, ягідні (переважно смородинові та журавлинні), кавові, шоколадні.

Інгредієнти

  • Сметана 20% – 500 мілілітрів
  • Манна крупа – 200 грамів
  • Цукор – 200 грамів
  • Курячі яйця – 3 штуки
  • Харчова сода – 1 чайна ложка
  • Ванілін – щіпка
  • Сіль – дрібка

Рецепт приготування манника

Для початку необхідно зварити манну крупу. У даному випадку співвідношення води та крупи буде один до одного. Доводимо до готовності та залишаємо трохи охолодитися.

Неймовірно смачний манник на сметані

Після цього вносимо до звареної манки курячі яйця, сметану, цукор, ванілін, сіль та соду. Гасити соду не потрібно, так як у нас в рецепті є кисломолочний продукт. Усе добре перемішуємо.

Після цього залишаємо тісто приблизно на півгодини. Форму для випікання заздалегідь готуємо, застилаючи її пергаментом або ж змащуючи рослинною олією. Виливаємо тісто та ставимо випікатися у попередньо розігріту духовку. Випікаємо приблизно 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Неймовірно смачний манник

Готовий пиріг можна подавати одразу, або ж розрізати його та перемазати кремом. Таким чином виріб може претендувати на те, щоб стати тортом.

Рецепт пишного манника
Рецепт пишного манника

Не забувайте, що такі коржі ви можете готувати саме для того, щоб в майбутньому вони послужили для формування торту. Зокрема до тіста можна додавати какао, і тоді смак стане насиченим та шоколадним. Окрім цього ви можете вносити горіхи, родзинки, сушені фрукти або навіть свіжі шматочки ягід.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.