Як приготувати шоколадні млинці: чудовий варіант для десерту, коли під рукою майже нічого немає

Шоколадні млинці – це неймовірний сніданок для ваших рідних і просто приголомшливий десерт під кінець дня. Вони ідеально підходять під все і готуються дуже просто.

Млинці – популярна страва, без якої не обходилося жодне свято. Існує кілька різновидів цієї страви – товсті дріжджові, тонкі, ажурні, з різними начинками, але найоригінальнішими вважаються рецепти шоколадних млинців.

Ця страва відноситься до десерту і відрізняється своїм насиченим ароматом какао. Готується воно виключно на бездрожжевій основі, тому млинці виходять досить тонкими. Тісто для них замішують за різними рецептурами – на кефірі, кислому або звичайному молоці, йогурті або молочній сироватці, з додаванням какао порошку, натурального шоколаду (як гіркого, так і молочного), шоколадної пасти (щоправда, тут потрібно брати рідкий продукт) і навіть сиру.

Щоб шоколадні млинці були пишними і не рвалися під час обсмажування, в тісто додають яйця та соду. Випікають їх на добре прогрітій сковороді, а після обсмажування змащують розтопленим вершковим маслом. Подають млинці з варенням, медом, згущеним молоком або натуральним йогуртом.

Інгредієнти

  • яйця – 3 шт.
  • шоколад – 100 г
  • молоко – 2 склянки
  • борошно – 2 склянки
  • какао – 2 ст.
  • цукор – 1 ст.
  • розпушувач – 1 пакетик
  • масло – 50 г
  • сіль
  • цукрова пудра

Як приготувати смачні шоколадні млинці

Поламати плитку шоколаду на невеликі шматочки, розтопити, використовуючи водяну баню або мікрохвильову піч. Сполоснути сотейник холодною водою, залити молоко, нагріти його, перемішати з рідким шоколадом.Кондитерка розкрила секрет приготування шоколадних млинців

Змішати порошок какао з цукровою пудрою, сіллю і борошном, збити суміш з молоком. Додати до неї збиті окремо яйця, перемішати, влити розтоплене масло, шоколад, тісто ретельно перемішати до рідкої сметани.

Секрет приготування шоколадних млинців

Сковороду для приготування шоколадних млинців, злегка змастити олією, добре розігріти, вилити невеликий ополоник тіста, обертальним рухами розподілити рівномірно по поверхні сковороди.

Смажити млинці близько півхвилини з одного боку, а потім з іншого до повної готовності.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.