Рецепт легких бананових млинців, який підкорив весь світ: дуже смачно та неймовірно корисно

Класичні млинці завоювали визнання в усьому світі, але їхні позиції вже займають "побратими", у рецептах яких використовується банан, що дозволяє виключити яйця.

Банани у багатьох країнах, де вони виростають у великих кількостях, готують у різний спосіб. Їх і варять, і в’ялять, і смажать із картоплею та рисом. Для таких страв підходять певні крохмальні сорти.

Нам же звичніші солодкі страви з бананами. Фруктовий салат з додаванням бананів – смачна, поживна страва. Але із цих південних фруктів можна готувати не лише холодні десерти. Дуже незвичайне частування вийде, якщо банани посмажити. Можна використовувати лише вершкове масло, кляр або спробувати зробити банани у карамелі. Від такого частування будуть у захваті і діти, і дорослі.

Чудові ласощі, які порадують не лише своїм смаком та ароматом, але й користю завдяки високому вмісту вітамінів та мікроелементів, що містяться у тропічних фруктах. Готується цей десерт досить швидко і просто, тому господині не доведеться стояти біля плити годинами, щоб побалувати близьких.

Класичний варіант млинців готується з бананів, молока, олії, яєць, цукру і млинця (можна використовувати звичайну пшеничну). Випікають їх на розігрітій сковороді, змащеній олією. Існує і безліч інших рецептів бананових млинців. Їх готують без борошна, з додаванням вівсяних пластівців та йогурту, на оливковій олії та з додаванням шоколаду. Зазвичай банани перетворюють на пюре і замішують на його основі тісто, але їх можна використовувати і як начинку. Подають ці млинці теплими, посипають цукровою пудрою, поливають розтопленим шоколадом або сиропом, а також прикрашають свіжими ягодами.

Інгредієнти

  • Банани – 4-5 шт.
  • Молоко – 0.5 склянки
  • Борошно – 0.5 склянки
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль –1 щіпка

Як зробити смачні млинці

Трохи збити за допомогою блендера сире яйце та сіль. Додати нарізані стиглі банани, знову збити.

Рецепт бананових млинців

Влити молоко, всипати борошно пшеничне, масу збити ще раз. Повинне вийти тісто, схоже на густу сметану. За потреби можна всипати ще трохи борошна.

Що додати у тісто, щоб млинці не прилипали до пательні
Що додати у тісто до млинців

Смажити млинці на сковороді з антипригарним шаром. При подачі полити млинці будь-яким фруктовим або ягідним сиропом посипати нарізаними горіхами, прикрасити нарізаним бананом.

За бажанням пшеничне борошно можна замінити на подрібнені вівсяні пластівці – калорійність страви буде меншою.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.