Справжній хіт сезону: сирно-гарбузова запіканка до чаю, від якої не зможе відмовитися жоден гість

Сирна запіканка - це страва, яка готується з сиру, яєць, борошна, цукру чи підсолоджувачів, з додаванням фруктів чи ягід. Вона отримує свою ніжність завдяки ідеальному поєднанню інгредієнтів.

Історія цієї страви пов’язана із традиційною кухнею у східній Європі, де сирна запіканка була улюбленим десертом. Протягом століть рецепт страви передавався з покоління до покоління і поступово став популярним у багатьох країнах. Таку назву блюдо отримало завдяки головному інгредієнту – сиру. Він є основою запіканки та надає їй характерного смаку та консистенції.

Користь цієї страви пов’язана з її складом та способом приготування. Сир є джерелом білка, кальцію, фосфору, вітамінів групи В та інших корисних речовин. Білок із сиру легко засвоюється організмом, що корисно для м’язів та кісток. Також сир сприяє нормалізації обміну речовин та зміцненню імунної системи.

Однак варто зазначити, що запіканка може бути висококалорійною стравою, особливо якщо в ній є цукор або інші солодкі добавки. При вживанні запіканки слід бути обережним, особливо для людей, які стежать за своєю вагою або страждають на цукровий діабет.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Гарбуз – 500 г
  • Сир 9% – 200 г
  • Цукор – 100 г
  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Цукрова пудра – 1 ч. л.
  • Олія рослинна – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Рецепт приготування запіканки

Гарбуз помийте, очистіть від шкірки та насіння, поріжте на невеликі кубики. Курячі яйця помийте. Борошно просійте. Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте блендер.

Рецепт гарбузової запіканки

Приготуйте гарбузове тісто. Викладіть гарбуз у форму для запікання і випікайте 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Остудіть гарбуз і за допомогою блендера зробіть гарбузове пюре. Додайте до пюре 1 яйце, половину борошна та половину цукру, ретельно перемішайте.

Як приготувати гарбузову запіканку

Приготуйте сирне тісто. Змішайте сир з одним яйцем, сіллю і борошном і цукром, що залишився. Блендер доведіть до кремоподібного стану.

Приготуйте гарбузову запіканку. Форму для запікання змастіть олією. По черзі в центр форми для запікання викладайте та розрівнюйте по одній столовій ложці гарбузового та сирного тіста, доки тісто не закінчиться. Випікайте протягом 40 хвилин у духовці за температури 180 градусів.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.