Заварний крем від французького кондитера: секрети і тонкощі приготування смаколика, які мало хто знає

Для приготування класичного заварного домашнього крему звичайний цукор замінюють на цукрову пудру. Вона легша і повітряніша, завдяки чому крем для Наполеона виходить з правильною консистенцією.

Взагалі для цього десерту правильний крем – запорука успіху. Він повинен не тільки надавати вершковість смаку, але ще й добре просочувати листкове тісто.

Цей крем можна назвати класичною кондитерською стравою. Його не подають окремо, але використовують у багатьох рецептах тортів і тістечок для прошарку коржів. Ніжний, масляний і дуже повітряний крем може трансформуватися у своєму смаку, набуваючи ванільних, шоколадних, кавових або інших смакових та ароматичних акцентів. Приготувати його нескладно, проте деякі правила все ж таки варто дізнатися. Про них ми розповімо Вам у нашому покроковому рецепті.

Такий крем добре тримає форму, чудово покриває поверхню виробів і дуже гарно виглядає. До того ж ніжний смак та вершковий аромат цього крему чудово підходить до багатьох солодких продуктів, тому його можна використовувати не тільки для приготування тортів, але і як прикрасу та доповнення до інших десертів – фруктів, коктейлів, желейних та горіхових десертів. Крем можна додавати в каву, какао або просто їсти як окрему страву – він і сам по собі є чудовим десертом.

Інгредієнти

  • Вершкове масло – 200 г
  • Молоко — 250 мл
  • Цукрова пудра — 300 г
  • Борошно пшеничне – 4 ст.
  • Ванільний цукор – 0,5 ч.л.

Як приготувати смачний заварний крем

Заздалегідь дістаньте із холодильника вершкове масло. Йому знадобиться 1-2 години для розм’якшення до кімнатної температури.

Як приготувати смачний крем

Починайте приготування заварного крему для “Наполеона”. Змішайте половину молока та борошно. Добре перемішайте до однорідної консистенції.

Другу частину молока закип’ятіть на середньому вогні із додаванням ванільного цукру. Поступово вводіть суміш із борошном у гаряче молоко. Після загусання маси зніміть крем для торта “Наполеон” з вогню і поставте остигати на 20-30 хв у холодному місці.

Рецепт приготування смачного крему

Зробіть мамляну суміш для крему. Розітріть цукрову пудру з м’яким вершковим маслом до однорідної консистенції. З’єднайте основу з масляною сумішшю, добре перемішайте.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.