Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Самий популярний овоч, який більше всього люблять українці, це картопля. До того ж, ціна на цей продукт дозволяє харчуватися більшості сімей в Україні. Різноманіття страв з цього продукту таке величезне, що вже не знали, що вигадати і додумалися зробити оладки з картоплі!

Для того, аби приготувати такі картопляні оладки господиням знадобиться 4-5 штук картоплі, сіль за смаком, 1 куряче яйце, 0,5 чайних ложок чорного меленого перцю, дві столові ложки пшеничного борошна, 150-200 грам твердого сиру, рослинна олія. Перше, що необхідно зробити, це підготувати картоплю, зробити з неї саме просте і звичне для всіх пюре. Щоб пюре було дуже м’яким картоплю краще всього збити в блендері. Коли пюре трішки охолоне у нього слід додати сире яйце. У досить гаряче пюре додавати яйце не можна, оскільки тоді яйце може згорнутися.

Після цього, у картоплю слід докинути чорний молотий перець та будь-які інші спеції за смаком. Це може бути все, що завгодно. Після додати туди трішки борошна. Додати його потрібно стільки і так, щоб воно виконувало роль тримання форми, аби оладки не розпадалися. Може бути таке, що якщо борошна буде недостатньо, картопляні пюре можуть розвалюватися під час їх перевертання.

Бувають варіанти, коли кухарі додають до цього пюре тертий твердий сир. Хтось любить додавати його, хтось ні. Готувати картопляні оладки можна на звичайній пательні в яку слід налити рослинну олію та досить добре розігріти її. Формувати оладки можна за допомогою звичайної столової ложки. Набирати туди і одразу викладати на пательню. Саме пюре слід трішки розрівнювати вже на самій пательні, щоб вони не були занадто товстими. Обсмажувати оладки необхідно з обох сторін.

Крім цього, щоб картопляні оладки дуже добре обсмажилися, але не згоріли, можна зменшити полум’я вогню до самого мінімуму, пательню накрити кришкою і таким чином дати можливість оладкам дуже добре обсмажитися.

Схожі статті

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.