Як приготувати корисні деруни за лічені хвилини: рецепт простої страви з картоплі без смаження

Слідкуючи за новими трендами у харчуванні, усе більша кількість господинь намагається зменшити кількість олії у стравах, а також взагалі відмовляється від смаження.

Класичний рецепт картопляних дерунів, хоча і дуже смачний, але неймовірно шкідливий, адже містить багато рослинної олії та смаженого борошна.

Втім, з часом, фанати корисного харчування знайшли вихід з ситуації і тепер активно діляться рецептом картопляних дерунів без смаження. Альтернативою послужила духовка, яка допоможе вам створити неймовірно смачну страву, яка аж ніяк не поступається класичному рецепту. І навіть від золотавої скоринки відмовлятися не доведеться!

Інгредієнти

  • Картопля — 500 грамів
  • Гриби шампіньйони — 3-4 штуки
  • Борошно пшеничне — 2 столові ложки
  • Курячі яйця — 1 штука
  • Сіль, перець мелений – за смаком
  • Куркума – щіпка
  • Олія соняшникова — 1 столова ложка

Рецепт приготування дерунів без смаження

Для початку необхідно почистити картоплю та попередньо відварити її у солоній воді.

Рецепт приготування дерунів без смаження

Після того, як картопля буде готова, розтовкти її та додати меленого перцю. Тим часом шампіньйони подрібнюємо та відправляємо обсмажуватися на пательню. Готові гриби додаємо до пюре та перемішуємо. Туди ж вбиваємо куряче яйце та додаємо борошно.

Картопляні деруни без смаження

Формуємо деруни з картопляного тіста та викладаємо на протвень, який ми застелили пергаментним папером або ж змастили олією.

Картопляні деруни без олії

Обережно посипаємо наші вироби куркумою та відправляємо у гарячу духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Вироби, звісно, краще подавати з соусом або сметаною, яка ідеально поєднується з даною стравою. Також до дерунів можна додати зелені, адже це зробить їх більш ароматними. Не забувайте і про інші спеції, які зможуть зробити ваш раціон більш цікавим.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.