Як смажити печінку, щоб вона була м’якою та не гірчила: потрібно додати всього один секретний інгредієнт

Велика кількість господинь відмовляється від приготування печінки вдома через те, що результат може бути зовсім не задовільним. Усе це відбувається через знання певних секретів приготування даного специфічного продукту

Печінка є продуктом, який оточений усіма можливими протиріччями. З одного боку в мережі не замикають про корисні властивості субпродукту. А з іншого відомо і про великий вміст токсинів у ній.

Але так чи інакше, вона неймовірно смакує, коли її готують правильно і саме тому її так полюбляють у різних куточках світу. Давайте і ми дізнаємося, як правильно приготувати печінку, щоб вона не була гіркою, і при цьому виходила дуже м’якою та апетитною.

Інгредієнти

  • Печінка куряча – 400 грамів
  • Яблука – 2 штуки
  • Цибуля – 2 штуки
  • Борошно – 2-3 столових ложки
  • Паприка копчена – 1 чайна ложка
  • Сіль
  • Перець мелений

Рецепт приготування печінки

У нашому рецепті ми будемо печінку тушити. Для цього нам перш за все необхідно добре вимити субпродукт, позбавити його усіх жовчних проток та плівки. Саме ці елементи псують смак страви.

Смажена печінка з цибулею рецепт
Тушена печінка з цибулею

Після цього миємоо та чистимо яблука. Нарізаємо їх на частини та починаємо обсмажувати. Робимо це приблизно 5 хвилин. Дістаємо та викладаємо на тарілку. Після цього подрібнюємо цибулю напівкільцями і також обсмажуємо близько 5 хвилин.

Печінковий рулет рецепт
Як правильно готувати печінку

Потім вносимо назад яблука і печінку, яку ми заздалегідь нарізали, посолили та поперчили, обваляли в борошні. Тушимо нашу страву на середньому вогні і не забуваємо про спеції.

Подавати печінку можна як з яблуками, так і без них: усе залежить від ваших смаків та харчових звичок. Яблука є обов’язковим елементом у приготуванні, адже надають солодкості, аромати і кислинки. Тому не бійтеся експериментувати!

Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.