Ідеальне тісто для вареників: рецепт з секретним інгредієнтом, який зробить тісто еластичним і міцним

Українська кухня вже давно вийшла за межі нашої країни. Борщ, пампушки, зрази, бендерики полюбились мільйонам людей. Втім, другою стравою за популярністю після борщу є вареники.

Вареники стали невід’ємною частиною нашого раціону. Майже жодне свято, або звичайний будній день не обходяться без цієї смачної української страви. Саме через таку шалену популярність на прилавках наших магазинів є чимало напівфабрикатів, у тому числі вареників. Однак, не завжди смаколики з магазину відповідають вказаній якості. Тому чимало господинь та господарів готують їх вдома. Але є поширена проблема — тісто злипається та рветься під час варіння. Тому сьогодні ми поділимось простим рецептом тіста для вареників, який стане вашим улюбленим.

Смачні вареники, які не злипаються
Смачні вареники, які не злипаються

Що нам потрібно для приготування

  • Три стакани борошна (250 мілілітрів)
  • Три четвертих стакана води
  • П’ятдесят грамів вершкового масла
  • Одне куряче яйце
  • Два яєчних жовтка
  • Одна чайна ложка солі

Спосіб приготування

Для початку беремо глибоку миску та просіюємо через ситу наше борошно. Важливо, щоб ви не пропускали цей крок, адже від цього залежить консистенція тіста для вареників.

Тепер варто зробити вирву в центрі нашого борошна, і заливаємо туди одне яйце, два жовтки та чайну ложку солі.

Поки не перемішуйте наші інгредієнти, а додайте вершкове масло. Важливий момент: масло має бути м’яким, бажано кімнатної температури. Це також допоможе досягнути ідеальної консистенції тіста.

А зараз починаємо замішувати тісто. Для цього потрібно потихеньку заливати воду кімнатної температури в наше тісто й перемішувати його. Як тільки воно стане менш рідким, можете замішувати його руками.

Замішуємо тісто для вареників
Замішуємо тісто для вареників

Ключовий момент для того, щоб вареники вийшли еластичними: накрийте миску з тістом і поставте її в тепле місце на 15 хвилин. Маса трошки розбухне, і вареники будуть більш еластичними.

Все, тепер ви можете діставати його і готувати. Просто розділіть його на маленькі частинки, не забудьте посипати поверхню борошном і розкатуйте його. Або, можете покласти тісто в морозилку для того, щоб приготувати вареники пізніше. Для нашого тіста підійде будь-яка начинка: чи то солодка, чи солона.

Смачного!

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?