Найсмачніша страва для ситного сніданку або легкої вечері: домашні будуть їсти та нахвалювати

Навіть зі звичайних інгредієнтів можна приготувати дійсно приголомшливі страви, які прийдуться до смаку всій родині. Що ж можна зробити зі овочів та яєць?

Омлет – ідеальна страва як для сніданку, так і для перекусу або обіду. У кожної господині свої секрети та тонкощі приготування цієї страви. Якщо ви хочете, щоб омлет вийшов пишним і повітряним, додайте в яєчно-молочну суміш трохи борошна – половина столової ложки – максимум дві буде якраз. Головне тут – не перегнути палицю. В іншому випадку омлет вийде дуже щільним. Омлет також буде мати легкий присмак, якщо додати в яєчно-молочну суміш трохи сметани.

Готовий омлет не падатиме, якщо ви гарненько зб’єте яйця і молоко, краще це робити міксером. Чим ретельніше ви зб’єте молоко та яйця, тим більше повітряним вийде страва.

Начинку для омлету обов’язково потрібно підсмажити, робіть це на окремій сковороді. Якщо ви додасте в омлет сирі інгредієнти, в процес приготування з них виділиться занадто багато соку, і омлет буде виглядати не дуже естетично. Не засмажуйте цибулю до золотистої скоринки, а злегка припустіть її, щоб вона стала м’якою. Адже згодом ви його ще й запікатимете.

Помідори, які підуть у омлет, припустіть на сковороді, щоб їх вийшов весь сік. Вибирайте м’ясисті помідори, обсмажені з болгарським перчиком і додані в омлет, вони зроблять страву ще ніжнішою та смачнішою.

Інгредієнти

  • Петрушка — 1 пучок
  • Кабачки — 500 грамів
  • Курячі яйця — 12 штук
  • Часник — 2 зубчика
  • Червоний перець — 2 штуки
  • Зелена цибуля — 2 пучки
  • Мускатний горіх — 1 чайна ложка
  • Сіль — за смаком
  • Перець мелений — за смаком

Як приготувати страву

Добре вимийте перці, видаліть насіння, загорніть у фольгу та запікайте у духовці на 200 градусах протягом 15 хвилин. Коли вони будуть готові, видаліть шкірку та тонко наріжте.

Як зробити омлет пишним

Очистіть кабачки, наріжте тонкими смужками та обсмажте на середньому вогні 5 хвилин. Зелень промийте та порубайте. Подрібніть очищений часник. Начинка для омлету готова.

Змішайте в мисці 4 курячі яйця. Додайте сіль, перець та мускатний горіх. Змішайте з часником та зеленню. Обсмажуйте на сковороді до готовності та викладайте на тарілку.

Секрет пишного омлету

Візьміть форму для запікання і складіть у неї коржики один на одного. Поставте в духовку і випікайте 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.