Рецепт швидких та ситних міні-хачапурі з сиром: неймовірна смакота на сніданок всього за півгодини

Хачапурі по-аджарськи — смачна страва, яка користується неймовірною популярністю по всьому світу, однак її приготування займає багато часу та сил.

Найвідоміша страва, якою по праву пишається грузинська кухня – це, безперечно, хачапурі. Коржик з начинкою з сиру або сиру може бути різної форми (залежно від місця походження рецепту). Тісто без дріжджів, з якого робляться справжні хачапурі, замішується на мацони. Можна, звісно, ​​замінити мацони кефіром чи сметаною.

Можна використовувати дріжджове або листкове тісто – сучасні рецепти дозволяють. Та й у начинках можливі варіації: у корж загортають не лише натертий імеретинський сир, який використовують у класичному варіанті, а й сир, м’ясо, яйця, зелень. Різноманітність рецептів дозволить вибрати той варіант, який ви зможете легко реалізувати, щоб поласувати дуже смачними в духовці або смаженими на сковороді хачапурі.

Для улюблених багатьма хачапурі використовується саме різне тісто. Легке пишне швидке у приготуванні тісто на кефірі – один із кращих варіантів рецептів. Щоб замісити таке тісто, не потрібно витрачати багато часу. Мінімум продуктів, максимум гарного настрою – і у вас вийде чудове частування для всієї родини та друзів. Для начинки підійдуть сир і різні сорти сиру: адигейський, будь-які тверді сорти, їх суміш. Обсмажені або запечені хачапурі на кефірі у будь-якому випадку будуть просто чудові! Але ми пропонуємо вам спробувати рецепт на жирній сметані.

Інгредієнти

  • Сметана жирна — 350 мілілітрів
  • Твердий сир – 300 грамів
  • Пшеничне борошно – 130 грамів
  • Курячі яйця – 4 штуки
  • Цибуля зелена — 1 пучок
  • Харчова сіль

Як приготувати міні-хачапурі

Яйця збиваємо зі сметаною, сцллю, додаємо натертий на великій тертці сир, борошно, зелену цибулю і добре розмішуємо.

Простий рецепт хачапурі на кефірі
Простий рецепт хачапурі на сметані

Виливаємо в сковороду половину маси та під закритою кришкою обсмажуємо з двох боків.

Рецепт лінивих хачапурі з сиром на сковороді
Рецепт лінивих хачапурі з сиром на сковороді

Подаємо хачапурі гарячими відразу до столу змастивши їх вершковим маслом. Смачного!

Втім, якщо страва охолоне, її завжди можна розігріти і вона буде коштувати нічим не гірше, ніж тільки-но зі сковороди.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.