Всього пара хвилин — і готово: смачний літній салат, який з задоволенням будуть їсти навіть діти

Літній сезон особливий саме тим, що ми завжди маємо під рукою неймовірну кількість овочів, з яких можемо зробити найрізноманітніші салати та закуски.

Смачна та корисна закуска – салати із сирих овочів. Величезна кількість варіантів з’єднання в одній страві різних інгредієнтів – поле для експериментів та спосіб урізноманітнити своє харчування. Немає нічого простішого, ніж помити свіжі овочі, нарізати їх невеликими шматочками та перекласти в салатницю.

І ось вже перед вами неймовірно смачне доповнення до будь-якого обіду. Помідори та огірки, перець і морква, кабачки та капуста. Заправте салат майонезом або олією і можна подавати до столу.

А от з буряка готують не тільки борщі та вінегрети, але й різні салати, причому його використовують як у вареному, так і сирому вигляді. І салати із сирих буряків є найкориснішими, оскільки містять величезну кількість вітамінів, які не руйнуються через вплив термообробки, а також мікроелементів та клітковини. Така закуска має особливий попит у пісні дні, у шанувальників здорового харчування та сироїдів.

Рецепти салатів із сирих буряків надзвичайно прості, та й до їх складу входять лише доступні недорогі продукти, що є в кожному холодильнику. Різновидів цього салату багато і кожен порадує своєю користю та яскравим смаком. Для їх приготування використовують яблука, моркву, капусту, свіжі огірки, картопля, волоські горіхи, часник, цибулю, зелень (петрушку, кріп і зелену цибулю), лимонний сік та спеції (коріандр, кмин, чорний перець). Заправляють салати з сирого буряка зазвичай рослинною олією, іноді використовують майонез, змішаний зі сметаною, і відразу ж подають на стіл.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна — 300 грамів
  • Морква – 1 штука
  • Буряк – 1 штука
  • Листя салату – пучок
  • Олія оливкова — на смак
  • Сіль — на смак

Рецепт приготування літнього салату

Свіжу білокачанну капусту нарізати тонкою соломкою, пом’яти і дати полежати, щоб продукт дав сік.

Рецепт літнього салату

Натерти моркву та буряк. Найкраще використовувати тертку для корейських салатів.
Листя зеленого салату порвати руками.

Перемішати інгредієнти в глибокій мисці, заправити оливковою олією та водою, пропорції – два до одного.

Як приготувати смачний літній салат

Додати сіль та спеції за смаком. Подавати в охолодженому вигляді.

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.