Легкі, смачні і корисні курячі котлетки, які просто тануть у роті: рецепт простий, але смак незабутній

Іноді кожен, хто любить готувати любить ще й експериментувати, саме тому існує безліч рецептів навіть для простих курячих котлет, оскільки вони можуть бути не лише легкими та корисними, а ще й унікальними.

Зараз насправді багато людей обирають не м’ясо, а птицю, адже її можна їсти при здоровому харчуванні, а також є низькокалорійним, корисним та смачним. До того ж швидко готується. Через це страви з курятини є дуже популярними і смачними.

Інгредієнти
Інгредієнти для котлет

З курятиною легко вигадувати різноманітні рецепти та готувати будь-що з нею гарно поєднуються будь-які овочі, особливо якщо ця страва запікається. Але можна обійтися й без духової шафи, а приготувати все на сковорідці.

Отже, сьогодні ми розкажемо вам дуже смачний і легкий рецепт курячих котлет з кабачком, морквою, рисом та зеленню. Для цього вам знадобиться:

  • Курячий фарш – 500 грамів
  • Кабачок – 1 штука
  • Морква – 1 штука
  • Зелень за смаком
  • Яйце – 1 штука
  • Рис – 100 грамів
  • Сіль перець та спеції за смаком.

Спочатку відваріть рис та дайте йому охолонути, далі додайте рис до курячого фаршу, перемішайте. В цю ж суміш потрібно додати кабачок та моркву. А згодом яйце, тепер черга спецій, солі та перцю.

Гарненько все перемішайте і фарш готовий до того, аби формувати з нього котлети. Але для початку розігрійте сковороду та додайте олії, якщо хочете більш здорові котлети, додавати оливкову. Прожарте котлетки по 5-7 хвилин з кожної сторони й все готово.

Сформовані котлети
Сформовані котлети

Тепер ви маєте на столі соковиті, смачні, легкі та корисні курячі котлети з овочами. Як гарнір можна взяти молоду картоплю або гречку, а також нарізати овочевий салат. Від такого обіду чи вечері ви точно залишитесь у захваті. А ваші рідні також високо оцінять ваші кулінарні здібності та фантазію.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.