Секрет турецьких кухарів: цей приголомшливий густий соус назавжди замінить вам всі майонези і сметани

Соус – невідʼємна частина хорошого обіду та незабутньої вечері. Однак, рецептів дійсно смачних соусів в мережі не так багато, як хотілося б.

Ледве відтінити смак м’яса, доповнити його і навіть по-справжньому прикрасити здатний правильно підібраний соус. Різні види м’яса та приготовлені з нього страви вимагають як доповнення різних рецептів соусів до м’яса. Пісна яловичина і жирна свинина, курка, дичина чи індичка повніше розкриють свій аромат і стануть справжнім кулінарним шедевром, якщо соус, поданий до страви, буде правильним.

Трохи пом’якшити сухе м’ясо допоможуть соуси вершкові, сметанні, кисло-солодкі. Жирні шматочки м’яса краще перетравлюються і не осядуть тяжкістю в шлунку з кислим соусом, приготованим на основі соків ягід або фруктів. Для тих, хто поспішає, підійдуть рецепти соусів на швидку руку, де не потрібна термічна обробка вихідних продуктів. Любителі екзотики будуть приємно вражені соусами з несподіваним поєднанням інгредієнтів.

Приготувати в домашніх умовах вершковий соус зможе будь-яка господиня, яка прагне нагодувати свою сім’ю смачно та ситно. Вам допоможуть ті численні рецепти, що розповідають про невеликі хитрощі, призначені зробити соус смачним, а будь-яка страва, до якої її подадуть, апетитною. До м’яса, риби, макаронів, овочів відмінно підійде вершковий соус. Використання сирів різних сортів дає можливість щоразу створювати щось нове та оригінальне.

Інгредієнти

  • Сир пармезан – 90 грамів
  • Вершкове масло – 60 грамів
  • Вершки 20% – 1 склянка
  • Борошно – 1 столова ложка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачний вершковий соус

Розтопити на сковороді шматочки вершкового масла, всипати борошно. Змішати інгредієнти до однорідного стану.

Рецепт смачного вершкового соусу до м’яса та риби

Після того як суміш змінить колір, влити жирні вершки, довести до кипіння. У масі не повинно бути грудочок.

Соус посолити та поперчити, всипати тертий сир. Прогрівати до розчинення сиру. У соус можна додати будь-яку рубану зелень.

Як приготувати вершковий соус за лічені хвилини

Перелийте соус у посуд, в якому будете його подавати та поставте його в холодильник на декілька годин.

Схожі статті

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.