Смачніше за всі інші намазки: готуємо ситний та корисний перекус за декілька хвилин з грибів та сиру

Інколи простий сніданок також може перетворитися на витвір мистецтва, якщо знати, як правильно підійти до цього питання та організувати його якнайшвидше.

Оригінальні закуски, салати, жульєни і навіть супи можна приготувати з грибів та сиру. Чудова страва – курка, запечена з грибами. Як гарнір до м’ясної страви відмінно підійдуть гриби, запечені в духовці з сиром. Для нього можна взяти будь-які гриби: свіжі чи сушені, лісові чи куплені у магазині. Доступні в будь-який час року печериці (їх капелюшки) добре справляються з участю формочок для фарширування їх різними начинками і запікання в духовці під сиром.

Гриби з сиром – чудовий варіант оригінального гарніру до м’ясних страв. У остиглому вигляді такі грибочки стають затребуваною холодною закускою, що прикрашає святковий стіл. Найчастіше для приготування цієї страви використовуються печериці. Чудово виглядають на великій страві однакові за розміром капелюшки, начинені фаршем із обсмажених грибних ніжок, сиру та часнику з майонезом. Втім, фарш може бути будь-яким. А сирна рум’яна скоринка надасть закінченого вигляду частування.

Так само користується популярністю намазка на хліб, яка готується з сиру та печериць.

Інгредієнти

  • Сир плавлений – 90 г
  • Гриби печериці – 500 г
  • Морква – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Олія рослинна – за смаком
  • Сіль і перець – за смаком

Як приготувати намазку

Печериці промити та видалити забруднення. Ретельно просушити паперовими рушниками. Порізати гриби невеликими шматочками і відправити на розпечену сковороду з невеликою кількістю олії.

Поки з печериць випаровується волога, підготуємо овочі. Моркву помити, почистити та натерти на середній тертці. Цибулю почистити та нарізати дрібними кубиками. Коли печериці будуть практично готові засипаємо до них моркву та цибулю. Солимо і перчимо на смак. Далі смажимо до готовності овочі.

Смачна намазка на хліб лише з доступних продуктів
Намазка з грибів та сиру

Плавлений сир ріжемо невеликими кубиками. Гриби з овочами та сир кладемо в чашу блендера та пробиваємо до однорідного стану.

Грибний паштет перекладаємо в миску і прибираємо в холодильник, щоб він охолонув і настоявся.

Рецепт смачної намазки
Рецепт смачної намазки

Подавати можна до бородинського хліба, підсушеного батона, або крекерів.

Схожі статті

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.