Смачніше Олів’є, Вінегрету і Шуби в десять разів: легкий і простий салат стане улюбленим на святковому столі

Часом неймовірно важко відмовитися від класичного меню на свято, але все ж таки необхідно пробувати щось нове та рухатися вперед. У цьому нам допомагають рецепти в мережі.

Яскраві зернятка стиглого гранату, як коштовності прикрашають численні святкові салати. Їхній глибокий відтінок і чудовий смак наповнюють кожну страву неповторністю, піднімаючи настрій і даруючи масу корисних речовин. В азербайджанській та вірменській кухнях гранатові зерна неймовірно популярні у господарок, які готують з ними плов, приправи до інших страв, маринади для м’яса. Не варто забувати і про корисний, красивий і смачний гранатовий сік або сироп, які люблять не тільки дорослі, але і малюки.

Салат з куркою та гранатом – це дуже смачний та поживний варіант нескладної страви, яка чудово підходить для тих, хто дотримується здорового харчування. До складу курячого м’яса входить велика кількість цінних вітамінів та мінералів, необхідних для здоров’я. А гранат – джерело найважливіших антиоксидантів та клітковини.

Щоб приготувати салат, достатньо подрібнити інгредієнти та викласти їх шарами, використовуючи кулінарне кільце. Готова страва виходить дуже цікавою та оригінальною.

Інгредієнти

  • Куряча грудка – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Буряк — 1 шт
  • Картопля – 2 шт
  • Чорнослив – 70 г
  • Майонез – 2 ст.
  • Гранат – 1 шт
    Сіль – за смаком

Як приготувати смачний салат

Курячі грудки заздалегідь відваріть у підсоленій воді до готовності, після чого остудіть. Цибулю очистіть від лушпиння і промийте. Потім наріжте овоч півкільцями, залийте окропом і залиште на 10-15 хвилин, щоб вся гіркота пішла.

Неймовірно ніжний салат з куркою та чорносливом
Неймовірно ніжний салат з куркою 

Буряк і картоплю промийте, відваріть до готовності та очистіть. Гранат вимийте та дістаньте зерна. Чорнослив перекладіть у миску, залийте гарячою водою та залиште на 10 хвилин.

Підготуйте інгредієнти. Коли куряче м’ясо повністю охолоне, наріжте його невеликими шматочками. Цибулю витягніть з води, злегка відіжміть. Картоплю та буряк натріть на великій або середній тертці. Чорнослив відіжміть і наріжте тонкими смужками.

Рецепт святкового салату Луїза
Рецепт святкового салату

Зберіть страву. Щоб салат виглядав апетитніше, скористайтеся кулінарним кільцем. Покладіть кільце на тарілку для подачі, після чого викладіть нарізану курячу грудку. Зверху розподіліть цибулю, буряк, картоплю та чорнослив. Шари курки та овочів промажте майонезом, щоб салат став ще ситнішим.

Поверх готового салату насипте гранатові зерна і обережно зніміть кулінарне кільце.

Схожі статті

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.