Соковиті курячі котлети з начинкою та маслом: неймовірна смакота, яка перевершить “Котлети по-київськи”

Хоча класичні котлети користуються широкою популярністю, часом вони можуть неабияк набриднути. У такі моменти на поміч приходять інші рецепти.

Котлети по-київськи – дуже калорійна, але дуже смачна страва української кухні. Вони відрізняються від звичайних котлет тим, що такі котлети формуються не з м’яса тваринного походження перемеленого у фарш, а з філе курки за допомогою відбивання.

З усієї тушки курки найкориснішим для організму є філе – джерело білків, корисних мінералів та вітамінів. Саме у філе міститься найменша кількість холестерину і за цими показниками куряча грудка поступається лише рибі. Готувати страви з курячого філе за рецептами дуже просто і на це не потрібно багато часу. Куряче філе можна варити, тушкувати, смажити, запікати, фарширувати. При цьому важливо простежити, щоб м’ясо в процесі приготування не стало сухим і жорстким.

А щоб філе вийшло соковитими, його можна вкрити жирним беконом або вклавши всередину половинку цибулини або часточку лимона. Нарізати курячі філе бажано поперек волокон – тоді куряче м’ясо краще зберігає свою форму і стає соковитішим і ніжнішим. До того ж, у такому випадку тепловій обробці схильна велика площа, що значно скорочує час приготування других страв з курки.

Начинку можна вибрати на будь-який смак, найвідоміші з них – гриби смажені, яйця відварені, сир натертий і навіть ковбаса. Але так як ми робимо за не класичним рецептом, в начинку потрібно класти не тільки вершкове масло перемішане з петрушкою і кропом. Готується довго, але вийде невимовно смачно, і ви не пошкодуєте про витрачений час.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Шинка – 120 г
  • Сир – 110 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сухарі паніровочні
  • Масло вершкове
  • Олія оливкова
  • Сіль

Як приготувати смачні котлети

На шматках курячого філе зробити акуратно надрізи. Заповнити їх скибочками шинки та сиру, нарізаними однаковими шматочками. Додати заморожене масло, пере мішане з подрібненою зеленню.

Рецепт неймовірних котлет з баклажанів
Рецепт неймовірних котлет 

Яйця трохи підсолити, збити вилкою або віночком. Вмочити в них м’ясо.

Потім котлети з курячого філе з шинкою та сиром обваляти добре з усіх боків у дрібній сухарній крихті.

Пишні та неймовірно соковиті котлети
Пишні та неймовірно соковиті котлети

Дії повторити ще раз і обсмажити м’ясні заготовки в добре прогрітій олії до появи скоринки, бажаного кольору.

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.