Вечеря для справжнього чоловіка від найкращої дружини: стейки без духовки, які виходять як в ресторані

Безумовно, майже всі чоловіки обожнюють стейки. Окрім дуже апетитного вигляду вони мають приголомшливі смакові властивості. І головне — ними дуже просто наїстися.

Головний секрет у приготуванні м’ясних стейків полягає саме у виборі якісного м’яса та правильної частини туші, яка після маринування стане ідеальною для просмажування. Безумовно, необхідно обрати в міру соковиту, не суху частину, без зайвих хрящів, кісточок та інших небажаних елементів, молодої свині або телятини.

Кажуть, що найкраще стейки виходять, якщо їх не досмажувати, і щоб м’ясо було яскраво рожевим. Втім, усе це залежить лише від особистих смаків, адже велика кількість людей боїться коштувати м’ясо у такій прожарці.

Тим не менш, завжди можна поекспериментувати та знайти ідеальний формат. Безумовно, так само необхідно серйозно увагу звернути на якість маринаду та його смакові властивості. Він має надавати трохи кислинки, перчинки, бути солоним і при цьому не мати зайвих ароматів, які можуть перебити запах самого мʼяса.

Інгредієнти

  • Стейк – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Масло вершкове – 20 г
  • Олія оливкова
  • Розмарин свіжий – 1 гілочка
  • Чебрець свіжий – 3 гілочки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати смачні стейки не в духовці

Перед тим, як взятися за обсмажування стейку, він має стати кімнатної температури. Солити за довго його не можна, адже сіль витягує сік, який нам важливо не втратити. Ні в якому разі не відбивайте м’ясо.

Стейки необхідно посолити, поперчити, а також внести спеції безпосередньо перед обсмажуванням. Також змастіть стейк олією.

Як приготувати найсмачніші стейки для свого чоловіка без духовки

У середньому вам знадобиться 1 хвилина на сильному вогні та ще 4 рази по 2,5 хвилини на середньому вогні з кожного боку, щоб отримати середнє просмажування.

Як приготувати смачні стейки без духовки

Після цього покладіть на стейк шматочок вершкового масла, загорніть його у фольгу та залиште стейк відпочити на 5 хвилин, щоб сік встиг рівномірно розподілитися.

Подавати обов’язково в гарячому вигляді, цілим, або у форматі нарізки.

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.