М’ясо під шубою в духовці: проста страва на всі випадки життя – на обід та святковий стіл. Зберігайте рецепт

Виявляється "під шубою" біває не тільки оселедець! Неймовірно смачне, соковите, ніжне м'ясо, запечене у духовці з овочами та соусом. Готувати просто, а головне швидко.

Всі господині добре знають рецепт “Оселедця під шубою”, деякі навіть вміють готувати кілька варіантів з різними додатковими інгредієнтами. А от як готувати “М’ясо під шубою”, як виявилося, знають не всі. Цей рецепт стрімко набирає популярності в інтернеті. Його вже встигли приготувати сотні тисяч домашніх господинь, а тепер і ви дізнаєтесь, як зробити соковите, ніжне та дуже смачне м’ясо з овочами, маринованим огірком та ароматним соусом із сиром.

М'ясо під шубою в духовці
М’ясо під шубою в духовці

Страва універсальна. Прекрасно підійде як на сімейний обід, так і святковий стіл. Для рецепта підійде будь-який вид м’яса – куряче або індиче філе, яловичі або свинячі стейки.

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 г (4 стейки)
  • Сир – 100 г
  • Помідор – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Огірки мариновані – 3 шт.

Приготування:

Перш ніж приступити до приготування “м’яса під шубою”, свинячі стейки необхідно трохи відбити спеціальним молоточком. З кожного боку посолити та поперчити.

М'ясо під шубою в духовці
М’ясо під шубою в духовці

Змащуємо кожен шматочок гірчицею та сметаною. Далі м’ясо необхідно трохи запекти, тому перекладаємо в ємність для запікання, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 200 С приблизно на 30 хвилин.

У цей час приготуємо інгредієнти для шуби. Нарізаємо тонкими скибочками огірки помідори. Викладаємо його зверху на стейки. Помідори трохи посолити.

Твердий сир натираємо на тертці. Дрібно шаткуємо петрушку. Усі змішуємо з 4 ст. ложками сметани. Отриману масу акуратно розподіляємо зверху помідорів та маринованих огірків.

М'ясо під шубою в духовці
М’ясо під шубою в духовці

Випікати при температурі 200 °С приблизно 30 хвилин.

Якщо готуватимете з курячого та індичого філе час скорочуємо до 30-40 хвилин і заздалегідь їх випікати не треба.

Не забудьте накрити фольгою.

Соковите, ніжне “м’ясо під шубою” готове! Накривайте на стіл і кличте рідних!

М'ясо під шубою в духовці
М’ясо під шубою в духовці

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.