Виходить крутіше, ніж у ресторані: як приготувати м’ясо по-тайськи вдома з найпростіших продуктів

Тайська кухня дуже оригінальна. У ній з'єднують, здавалося б, зовсім не поєднані за смаком продукти. За це її люблять мільйони людей на планеті.

Звичайно ж, рецепти тайської кухні дуже незвичні для багатьох любителів класичної європейської кухні, проте іноді хочеться чогось незвичайного та оригінального. Зазначимо, що основа всіх страв тайської кухні – це яскраво виражений гострий смак, який дає червоний перць чилі, імбир та часник. Так що якщо вам подобається екзотика, то цей рецепт м’яса по-тайськи варто спробувати. До того ж, його легко приготувати вдома.

Інгредієнти:

  • Філе стегна індички – 1 кг
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Гострий перець
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Соєвий соус – 150 мл
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.
  • Мелений імбир – 1 ч.л.
  • Сухий часник – 1 ч.л.
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Рослинна олія
Рецепт м'яса по-тайськи, яке відмінно поєднується з будь-яким гарніром
Рецепт м’яса по-тайськи, яке відмінно поєднується з будь-яким гарніром

Приготування:

У цьому рецепті використовується м’ясо індички, але також можна приготувати страву з яловичини, свинини та курячого філе. М’ясо нарізаємо тонкою соломкою.

Далі ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо олію. Розігріваємо. Насипаємо в сковороду цукор. Чекаємо, поки він розчиниться і дійде до стану карамелі, тільки потім викладаємо м’ясо. Обсмажуємо філе індичого на сильному вогні протягом 5-ти хвилин. Помішуємо. Потім додаємо оцет. Прикручуємо до мінімуму вогонь і гасимо м’ясо під закритою кришкою приблизно 30 хвилин.

У цей час нарізаємо півкільцями цибулю. Болгарський перець соломкою, як показано на фото. Червоний перець гострий рубаємо на дрібні шматочки.

Рецепт м'яса по-тайськи, яке відмінно поєднується з будь-яким гарніром
Рецепт м’яса по-тайськи, яке відмінно поєднується з будь-яким гарніром

До тушкованого м’яса додаємо часник та мелений імбир. Перемішуємо. Обсмажуємо протягом 1 хвилини. Потім додаємо цибулю і постійно помішуючи обсмажуємо ще протягом 3-х хвилин. Додаємо соєвий соус. Потім чорний мелений перець та сухий часник. Добре перемішуємо.

Рецепт м'яса по-тайськи, яке відмінно поєднується з будь-яким гарніром
Рецепт м’яса по-тайськи, яке відмінно поєднується з будь-яким гарніром

Наприкінці додаємо болгарський, нарізаний соломкою та подрібнений перець чилі. Обсмажуємо ще 10 хвилин на середньому вогні.

Рецепт м'яса по-тайськи, яке відмінно поєднується з будь-яким гарніром
Рецепт м’яса по-тайськи, яке відмінно поєднується з будь-яким гарніром

Вийшла дуже гарна апетитна страва. У ньому поєднується солодкувате м’ясо, свіжий соковитий перець і пікантний трохи помітний смак соєвого соусу. Це дуже смачно!

Схожі статті

Після здобних пасок та яєць: Злата Огнєвіч поділилася рецептом незвичайних стейків з капусти. Дуже смачно

Після насичених святкових застіль, рецепти легких та низькокалорійних страв будуть дуже доречними! Злата Огнєвіч показала, як приготувати смачні стейки із молодої капусти.

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.