Додайте це в опару, щоб оладки вийшли пишні й ніжні: один секретний інгредієнт і оладки не будуть опадати

Вічне питання, що хвилює багатьох господинь - у чому секрет пишних повітряних оладок? Сьогодні ви дізнаєтеся, що потрібно зробити, щоб оладки вийшли пишними і залишалися такими, коли охолонуть.

Товсті, пишні оладки виходять, коли їх готують на дріжджах. Пам’ятаєте, якими вони були у дитячому садку? Неймовірно смачні та красиві та не опадали навіть тоді, коли охолонуть. Дріжджові оладки за цим рецептом готували у всіх дитячих закладах і навіть у яслах.

Інгредієнти:

  • Для активації дріжджів знадобиться опара
  • Молоко – 125 мл
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Дріжджі – 1 ч. ложка з невеликою гіркою
  • Борошно – 3 ст. ложки з невеликою гіркою

Тісто

  • Опара
  • Молоко – 125 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сіль – ½ ч. ложки
  • Борошно – 190 г
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

Половину склянки підігрітого молока виливаємо в миску додаємо 1 ч. ложку цукру та одну чайну ложку сухих дріжджів (з маленькою гіркою. Це буде приблизно 5 г) та 3 ст. ложки (з невеликою гіркою борошна. Приблизно 60 г). Все добре все перемішуємо, так щоб не було грудочок. Щоб дріжджі “розійшлися”, залишаємо їх підходити в теплому місці. Це може тривати 15-20 хвилин. Повинна з’явитися піна та шапочка.

В опару, що підійшла, вливаємо половину склянки теплого молока, потім додаємо 1 яйце, ½ ч. ложки солі, 1 ст. ложку цукру. Все добре перемішуємо до одержання однорідної маси.

Потім починаємо поступово (в два прийоми) додавати просіяне борошно. У цьому випадку борошно може знадобитися трохи більше або трохи менше. Все залежить від борошна. Зазвичай на 250 мл рідини додають 250 г борошна.

Як зрозуміти, що концентрація тесту ідеальна?

Для дріжджових оладок воно має тягнутися, не повинно литися і капати. Не повинно падати грудкою.

Секрет пишних повітряних оладок
Секрет пишних повітряних оладок

Потім тісто накриваємо харчовою плівкою та залишаємо підходити у тепле місце. Займає це приблизно від години до години п’ятнадцяти хвилин. Готове тісто має збільшитися в обсязі щонайменше вдвічі.

Секрет пишних повітряних оладок
Секрет пишних повітряних оладок

Коли тісто підійшло, на той час розігріваємо сковороду з достатньою кількістю олії.

Смажимо оладки на добре розігрітій сковороді на середньому вогні по 3 хвилини з кожного боку до утворення золотистої рум’яної скоринки

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?