Морква по-корейськи в домашніх умовах: рецепт пряної закуски, приготування якої обійдеться просто у копійки

Відмінний і водночас нестандартний рецепт моркви по-корейськи, яка готується без додавання оцту та лимонної кислоти. Морква виходить соковитою і що найголовніше - ви значно заощадите.

Зрештою її вийде багато за ту суму, на яку ви купили б моркву в магазині. Історія цієї страви сягає своїм корінням в давню Корею. У ті часи воно готувалося для тривалого зберігання овочів і використовувалося як один з компонентів для приготування інших страв.

Морква по-корейськи без оцту має безліч корисних властивостей. Морква багата на вітаміни А, С, Е, К і групу вітамінів В. Вітамін А сприяє поліпшенню зору, вітамін С підтримує імунітет, а вітамін Е є сильним антиоксидантом. Також морква містить бета-каротин, що є прекурсором вітаміну А.

Інгредієнти 

  • Морква – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 100 г
  • Цукор – 1.5 ст.
  • Часник – 2 зубчики
  • Хмелі-сунелі – за смаком
  • Олія рослинна – 2 ст.
  • Сіль – 0.5 ст.

Як приготувати смачну моркву по-корейськи

Моркву необхідно очистити від шкірки та ретельно промити. Бажано вибирати велику моркву, щоб довжина смужок була не маленька.

Морква
Як приготувати моркву по-корейськи

Для приготування моркви знадобиться спеціальна терка, яка має насадку для нарізки. Моркву нарізаємо на половинки та пропускаємо через тертку.

Часник пропускаємо через прес, а цибулю необхідно нарізати якомога дрібніше і обсмажити на розпеченій олії до темно-коричневого кольору.

Моркву перекладаємо у глибоку ємність. Додаємо сіль, цукор, перець, хмелі-сунелі, часник та обсмажену цибулю. Моркву необхідно перемішувати до тих пір, поки вона не виділятиме рідину і після чого перекласти її в зручний посуд і спресувати за допомогою товкушки.

Найсмачніша морква по-корейськи, яку я тільки куштувала
Найсмачніша морква по-корейськи, яку я тільки куштувала

Сушений каркаде заварюємо за допомогою окропу. Після чого проціджуємо відвар, що вийшов, через сито і ставимо на вогонь. Важливо довести відвар до максимально великої температури – але до такої, щоб не розпочався процес кипіння.

Гарячим каркаде заливаємо моркву, перемішуємо і даємо настоятися за кімнатної температури, накривши зверху судочок кришкою. Також періодично помішуйте для того, щоб морква ввібрала в себе всі соки каркаде і рівномірно маринувалась. Після того, як морква охолола, залишаємо її на 30 хвилин.

Не віджимаючи, перекладаємо моркву в миску, складаємо в контейнер і маринуємо в холодильнику 2 дні. Додавати моркву корейською можна в будь-який салат. Вона стане чудовим доповненням до будь-якого виду м’яса та риби.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.