Влийте це в тісто наприкінці – і млинці вийдуть тонкими та еластичними. Ідеальний рецепт заварного тіста

У цьому рецепті буде використовуватися в рівних кількостях молоко і окроп. Зовсім не використовується сода або розпушувач. Також не використовується цукровий пісок.

Млинці тонкі на окропі та молоці – це традиційна страва, яка готується з тіста на основі борошна, молока та яєць. Історія млинців має стародавнє коріння і пов’язана з язичницьким святом Масляна, яке відзначається перед початком Великого посту у православній культурі. Саме під час Масляної готують і вживають млинці у великих кількостях.

Назва страви “млинці” походить від слова “білий”, оскільки сама форма млинця асоціюється з круглою та білою формою. Також млинці з давніх-давен вважаються символом сонця і початку весни.

Млинці на окропі та молоці є дуже популярною стравою. Вони мають тонку, еластичну текстуру та злегка солодкуватий смак. Завдяки молоку, млинці набувають ніжного та повітряного вигляду. Млинці містять безліч корисних речовин, таких як вуглеводи, білки, жири, вітаміни групи В, калій, кальцій та залізо. Вони також багаті на клітковину, яка благотворно впливає на роботу кишечника.

При помірному споживанні млинці користь для організму. Однак надмірне споживання може призвести до набору зайвої ваги, особливо при додаванні масла або цукру.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Кип’ячена вода – 1 склянка
  • Олія рослинна – 2 ст.
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачні тонкі млинці

В мисці збити яйця в піну з сіллю. Влити склянку теплого молока. Просіяну склянку борошна поступово вводити в суміш, не перестаючи помішувати, щоб не було грудочок.

Рецепт приготування тонких млинців
Рецепт приготування тонких млинців

Не перестаючи збивати, влити склянку гарячої води. Це якраз і дасть тонкість і дірчастість млинця.

Рецепт повітряних заварних млинців для сніданку чи солодкого перекусу
Рецепт повітряних заварних млинців для сніданку чи солодкого перекусу

На гарячу сковороду, змащену олією наливаємо і розподіляємо тісто. Воно вийшло тонким і дірчастим. Випікаємо всі наступні млинці.

Подаємо у гарячому чи холодному вигляді, у якості самостійної страви, або як доповнення до начинки. Загортаємо, фарш, картоплю з грибами або будь-яку іншу начинку млинці та подаємо у вигляді закуски.

Схожі статті

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?