Не знаєте, як приготувати смачне м’ясо? Тоді цей рецепт для вас: соковита свинина у цибулевій мачанці

Неймовірний аромат цієї страви миттю розлетиться будинком, а охочих почастуватися цією смакотою з'явиться чимало. Однак, тільки вам обирати, з ким ділитися.

В цьому рецепті м’ясо готується з цибулею у співвідношенні 1 до 1, таким чином вона має приємний солодкуватий смак та неймовірний аромат. А запікання у сметанному соусі, робить свинину дуже ніжною та соковитою.

Інгредієнти

  • Свинина (лопатка, окіст) – 1 кілограм;
  • Рослинна олія – 2-3 ложки;
  • Ріпчаста цибуля – 1 кілограм;
  • Цукор – дрібка;
  • Сіль – на свій смак;
  • Мелений перець – на свій смак;
  • Сметана – 1 склянка;
  • Борошно – 1 столова ложка;
  • Вода – 1/2 стакана.

Інструкції з приготування

На пательню наливаємо 1-2 ложку та ставимо її на вогонь. Коли сковорідка нагріється викладаємо шматок м’яса та обсмажуємо його з усіх боків до золотистої скоринки. Таким чином, ми запечатуємо м’ясо. Це потрібно, щоб з нього не витікав сік та воно не стало сухим.

Рецепт приготування свинини у цибулевій мачанці
Рецепт приготування свинини у цибулевій мачанці

Цибулю нарізаємо великими шматками довільної форми. Тут дрібнити не потрібно. Викладаємо частину цибулі у гусятницю, потім викладаємо м’ясо та накриваємо його другою половиною цибулі. Додаємо дрібку цукру, солимо та перчимо на свій смак. Закриваємо казанок кришкою та ставимо у духовку. Запікаємо протягом 1,5 години при температурі 140 градусів.

Рецепт приготування свинини у цибулевій мачанці
Рецепт приготування свинини у цибулевій мачанці

Дістаємо гусятницю з духовки. Витягаємо м’ясо. В мисочці вмішуємо борошно до сметани, додаємо окріп та виливаємо суміш до цибулі. Гарно все перемішуємо. Повертаємо м’ясо до каструлі та запікаємо ще 30-40 хвилин.

Рецепт приготування свинини у цибулевій мачанці
Рецепт приготування свинини у цибулевій мачанці

Перед подачею, дістаньте свинину з підливки та наріжте її порційними шматками. Подавайте з будь-яким гарніром – картоплею, макаронами чи кашами, поливши гарнір цибулевою мачанкою. Смачного!

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.