Звичайні буряки та огірки, але дуже смачно: цей салат прописався на нашому столі — готую по 2 рази на день

Зверніть свою увагу на простий рецепт до будь-якого столу, який складається зі звичайних буряків та солоних огірків. Він виходить дуже багатогранним та незвичайним.

Якщо ви любите буряк, обов’язково приготуйте це смачний салат. Знадобляться прості продукти, які зазвичай є в кожному холодильнику. Вийде яскрава, апетитна та соковита страва.

При цьому, ви можете його задекорувати та поставити на святковий стіл. Зробити це досить просто, головне мати під рукою кулінарний кільце, і можна сміливо формувати в ньому страву, яка підкорить ваших гостей.

Окрім того такий салат ідеально підходить до великих застіль, адже буде допомагати шлунково-кишковому тракту впоратися з навантаженням. Так, солоні огірки у складі салату містять кисломолочні бактерії, які ідеально підходять для цієї задачі. Буряк тим часом багато клітковиною та корисними речовинами.

Цей салат ідеально смакує у холодному вигляді, але також може використовуватися як закуска. Наприклад, ви можете викласти його на хліб та використовувати як пасту. Але так само можна сміливо подавати його в тарталетках.

Інгредієнти

• буряк — 500 г;
• огірки (свіжі або солоні) – 300 г;
• твердий сир – 100 г;
• майонез — 2 ст.л.;
• сіль, перець—за смаком

Як приготувати смачний салат з буряком з солоними огірками

Заздалегідь відварений і охолоджений буряк очищаємо від шкірки і нарізаємо маленькими кубиками або натираємо на великій тертці.

Легкий салат з буряка
Легкий салат з буряка

Огірки також нарізаємо невеликими кубиками. Сир пропускаємо через велику тертку. З’єднуємо інгредієнти в мисці, солимо, перчимо і заправляємо майонезом.

Салат з буряком по-корейськи
Салат з буряком 

Половину порції майонезу можна замінити жирною сметаною. Також у цей салат можна додати банку консервованої квасолі для ситності. У цьому випадку він може стати повноцінною вечерею. Даємо салату настоятися в холодильнику близько 20 хвилин і подаємо.

Не забувайте, що ви можете доповнювати даний салат за своїм бажанням. Наприклад, заправити його грецьким йогуртом або кефірним соусом. В такому салаті також ідеально поєднується риба або горіхи.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.