Зелень на зиму: як приготувати вітамінний набір – універсальний рецепт для кропу, петрушки та зеленої цибулі

Літо – найкращий час для того, щоб подбати про заготівлю зелені на зиму. Дізнайтеся, як приготувати вітамінний набір без заморозки з улюблених трав – кропу, петрушки, зеленої цибулі.

Щоб зберегти зелень на зиму без замороки, її можна засушувати, консервувати, засолювати, робити з неї соуси. Про це варто подбати влітку, коли сезон трав і врожай найкорисніший.

Існує чимало простих та цікавих способів заготовки зелені в домашніх умовах. Це допомагає у холодну пору року зекономити бюджет, коли в магазинах все значно дорожчає. У нашій статті пропонуємо найпоширеніші варіанти заготівлі свіжої петрушки і кропу на зиму.

Як приготувати вітамінний набір із зелені на зиму

  1. Заготовлена тим чи іншим методом зелень буде відрізнятися за смаком, кольором і кількістю збережених вітамінів:
  2. Засолювання – подрібнена зелень змішується з сіллю в пропорції 4:1, укладається в банки, закривається і зберігається в холодильнику.
  3. Консервація – зелень укладається в банку і заливається оцтовим розсолом з розрахунку на півлітра води 150 мл оцту, столова ложка солі, столова ложка цукру.
  4. Заморозка в олії – вимита і висушена зелень подрібнюється та розтирається разом з олією, поміщається в банку і в холодильник.
  5. Сушіння – зелень зв’язується в пучок, підвішується та висушується на газеті, після чого зберігається у герметичному контейтері.
Рецепти заготівлі зелені на зиму
Рецепти заготівлі зелені на зиму

Універсальна приправа з кропу і петрушки на зиму

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • 200 грамів укропу або петрушки;
  • 1 лимон;
  • 2 чайні ложки молотого перцю;
  • 150 мл рослинної олії;
  • зелень молодого часнику;
  • 1 неповна чайна ложка солі.

Рецепт швидкий. Подрібніть зелень ножем або блендером. Зніміть з лимона цедру, додайте до укропу чи петрушки, вичавіть сок. Додайте молотий перець, сіль, олію. Перекладіть соус в простерилізовану банку і готово.

Як заготовити зелень на зиму в банках
Як заготовити зелень на зиму в банках

Щоб вітамінна приправа зберігалася довше, зверху в банки налийте трохи олії, зберігайте в холодному темному місці.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.