Стоятиме весь рік і не забродить: ідеальний рецепт малинового варення на зиму на млинці, пироги і до чаю

Малинове варення — це не просто десерт, до якого хочеться повертатися знову і знову, але і справжня скарбниця вітамінів, яка особливо корисна взимку.

Малина найсмачніша у свіжому вигляді. Малиновий достаток у сезон дозрівання цих ароматних ягід наповнить вас надовго вітамінами. Заготівлі на зиму (малина сушена або у вигляді варення) врятують вас від застуди та грипу. Але й смачні рецепти страв із малиною теж можуть радувати цілий рік.

Ароматні начинки для пирогів, малинові десерти з вершками або сиром, фруктово-ягідні салати, оригінальні соуси та заправки до салатів або м’ясних страв, а також зефір, пастилу або мармелад з малиною під силу приготувати будь-якій господині.

Найсмачніші ліки, які ми можемо використовувати у будь-який час, – малинове варення. Гарні, ароматні і неймовірно корисні ласощі можуть замінити жарознижувальні на ранніх стадіях застуди. Саліцилова кислота, що міститься в малині, м’яко діє на організм, допомагаючи йому впоратися з хворобою. Багато мікроелементів і вітамінів, що залишаються і в малиновому варенні, допомагають зберігати красу, здоров’я і відмінний настрій. Зварити смачне варення легко, а користь від нього величезна.

Інгредієнти

  • Малина — 1 кілограм
  • Цукор — 1, 2 кілограми
  • Кислота лимонна — пів чайної ложки

Як приготувати смачне варення з малини

Малину перебрати, засипати половиною цукру і залишити, доки ягоди не виділять сік.

Сік перелити в каструлю. Всипати решту цукру і довести суміш до кипіння.

Як правильно приготувати малинове варення

Варити знімаючи піну, 5 хвилин. Поступово додати до сиропу ягоди, перемішати і варити 25 хвилин. Вогонь плити – помірний.

Всипати лимонну кислоту та варити 5 хвилин. Розкласти варення по стерилізованих банках, закатати кришками. Перевернути банки та залишити на 60 хвилин.

Заливний пиріг зі слив рецепт
Як правильно приготувати малинове варення, яке можна використовувати в якості начинки

Отриманий десерт можна споживати вже через декілька тижнів, або ж залишити на зиму. Він ідеально підходить не тільки для простого чаювання, але і в якості начинки для різноманітних десертів і навіть для тортів. Малинове варення можна використовувати для змащування млинців, оладок, а також прикрашати ним десерти.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.