Курячий суп з галушками: класичний рецепт смачної та поживної першої страви і для дітей, і для дорослих

Ми поділимось з вами рецептом супу з куркою та галушками. Це смачна і ситна страва, яка нагадує про домашній затишок та тепло, тож найкраще підходить для родинних обідів або навіть святкового столу.

Інгредієнти:

Для бульйону:

Курка – 400 г
Морква – 1 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Стебло селери – 2 шт.
Вода – 2 л

Для супу:

Картопля – 280 г
Ріпчаста цибуля 140 г
Морква – 90 г
Масло рослинне – 1 ст. л.
Сіль – 1,5 ч. л.
Лавровий лист – 1 шт.
Чорний перець мелений – 1/2 ч. л.
Кріп свіжий – 5 г

Для галушок:

Борошно – 80 г
Яйця – 2 шт.
Сіль – 0,5 ч. л.

Приготування:

Курку поріжте на порційні шматочки і помістіть їх в каструлю. Додайте також моркву, цибулю в шкірці і селеру. Залийте усе водою та поставте на великий вогонь. Дочекайтеся, поки вода закипить та зніміть піну, яка утворилася зверху. Зменште вогонь і закрийте каструлю кришкою. Варіть курячий бульйон протягом 30 хвилин.

Мілко наріжте цибулю і обсмажте її на сковороді, додайте рослинну олію та обсмажте цибулю ще 2 хвилини. Натріть моркву на великій тертці та додайте до цибулі. Пасеруйте моркву разом з цибулею ще 4 хвилини.

Дістаньте овочі та курку з бульйону. Нам знадобиться тільки м’ясо. Забирайте кості з курки та ріжте на невеликі шматочки. До бульйону додайте кубиками заздалегідь порізану картоплю, 1,5 чайних ложки солі і лавровий лист. Готуйте суп на слабкому вогні протягом 10 хвилин.

Простий рецепт домашнього супу з куркою та галушками
Простий рецепт домашнього супу з куркою та галушками

Додайте куряче м’ясо та обсмажену цибулю з морквою до бульйону. Накрийте каструлю кришкою та готуйте курячий суп ще 3 хвилини на слабкому вогні.

Готуємо тісто для галушок. В борошно додайте яйця та 0,5 чайної ложки солі. Помішайте всі інгредієнти до однорідності. Набирайте 1/3 або 1/2 чайної ложки тіста і занурюйте її в суп, щоб сформувати галушки.

Суп готовий. Вимикайте вогонь та додавайте чорний мелений перець і дрібно нарізаний кріп. Подавайте гарячий курячий суп з галушками до столу.

Смачного!

Схожі статті

Як приготувати полтавський капусняк: зірка “МастерШеф” поділилася унікальним рецептом. Дуже просто та смачно

Учасник одного із сезонів "МастерШеф" Самвел Адамян поділився унікальним рецептом капусняка, який традиційно готують у Полтавській області.

Давно дізналася рецепт у подруги та з задоволенням готую по сей день: вершково-сирний суп з печерицями

Дуже ситний, ароматний, із приємною текстурою супчик неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком. Адже гриби та вершки – це ідеальне поєднання.

Недорогий, але від цього не менш смачний і ситний супчик лише з трьох інгредієнтів: виходить дуже бюджетно

Зазвичай приготування супів вимагає використання великої кількості інгредієнтів, але тільки не в цьому випадку. Пропонуємо до вашої уваги рецепт неймовірного обіду.

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!

Від добавки точно ніхто не відмовиться: простий рецепт приготування дуже смачного курячого супу з галушками

Рецепт супу з галушками дуже легкий і готується з доступних продуктів. Такий ароматний суп щодня із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.