Просто, але є нюанси: секрет приготування ідеального горохового супу, а не каламутної каші – три правила

Справжній гороховий суп має бути в міру густим. Адже це не каша з копченостями чи зі шкварками, а повноцінна перша страва. Дізнайся, як приготувати ідеальний гороховий суп.

Гороховий суп можна сміливо назвати однією з найпопулярніших страв серед українців. Частіше за нього готують тільки борщ, і те, це ще не точно! Сьогодні у кожної господині є свій рецепт, однак у більшості випадків він виходить, як каша і варять його цілих 3 години. Як уникнути цього? А також про інші нюанси, які необхідно знати.

Про горох.

Навіть якщо горох продавався в заводській упаковці, крупу перед варінням потрібно обов’язково промити  доки вода не стане прозорою.

Якщо не хочете варити суп 3 години, горох краще замочити заздалегідь. Можна це зробити з вечора.

Секрет приготування ідеального горохового супу
Секрет приготування ідеального горохового супу

Якщо не хочете, щоб після горохового супу здувався живіт і надмірно пукати, то у воду для замочування гороху можна додати щіпку соди. Більшість олігосахаридів перейде у воду, а в самому продукті їх залишиться менше. Це полегшить перетравлення гороху та зменшить виділення газів. Перед варінням не забудьте промити горох, щоб змити соду.

Варити горох і бульйон із м’ясом (реберця) можна окремо.

Про м’ясо та бульйон.

На гороховий суп зазвичай купують свинячі реберця і якісь копченості, але якщо немає ні того, то можна просто з будь-якого м’яса і навіть курки. Виходить також дуже смачно.

Щоб бульйон був прозорий, суп не треба закривати кришкою. Варять його на повільному вогні та вчасно знімають пінку. Також можна просто злити перший бульйон, після 3-5 хвилин кипіння і залити чистою гарячою водою.

Зазвичай після приготування м’яса (реберець) їх дістають і відокремлюють від кісток, але цього можна робити.

Картоплю додають у бульйон після того, як звариться м’ясо.

Копченості нарізати великими шматками, якщо використовували копчені реберця, м’ясо краще відокремити від кісток.

Солити гороховий суп слід наприкінці, оскільки сіль уповільнює процес розм’якшення, горох і картопля буде довше готуватися. Не забувайте, що копченості теж віддають свою сіль.

Секрет приготування ідеального горохового супу
Секрет приготування ідеального горохового супу

Подача горохового супу

Подають гороховий суп із зеленню. Краще додати її перед самою подачею.

Також сухарики. Просто висипте їх у піалу, нехай кожен додасть їх собі у тарілку.

Схожі статті

Як приготувати полтавський капусняк: зірка “МастерШеф” поділилася унікальним рецептом. Дуже просто та смачно

Учасник одного із сезонів "МастерШеф" Самвел Адамян поділився унікальним рецептом капусняка, який традиційно готують у Полтавській області.

Давно дізналася рецепт у подруги та з задоволенням готую по сей день: вершково-сирний суп з печерицями

Дуже ситний, ароматний, із приємною текстурою супчик неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком. Адже гриби та вершки – це ідеальне поєднання.

Недорогий, але від цього не менш смачний і ситний супчик лише з трьох інгредієнтів: виходить дуже бюджетно

Зазвичай приготування супів вимагає використання великої кількості інгредієнтів, але тільки не в цьому випадку. Пропонуємо до вашої уваги рецепт неймовірного обіду.

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!

Від добавки точно ніхто не відмовиться: простий рецепт приготування дуже смачного курячого супу з галушками

Рецепт супу з галушками дуже легкий і готується з доступних продуктів. Такий ароматний суп щодня із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.