Швидкий коржик на сковороді: заміна хліба за перевіреним рецептом – дешево та ідеально, коли немає часу

Коржі на воді – чудова альтернатива хліба, який зазвичай більшість людей їсть вприкуску з іншими стравами. Урізноманітнити сніданки, обіди та вечері допоможуть швидкі коржики на сковороді. Якщо хочеться дріжджової випічки, користуйтеся цим рецептом смачної і простої заміни хліба.

Коржики можна робити на пательні або в духовці, з прісного або дріжджового тіста, можна додавати в борошно трави, овочі, сир, спеції, завдяки чому смак такої простої домашньої страви легко змінити і покращити.

Існує маса рецептів, але сьогодні готуємо перевірений варіант коржиків на сковороді. Він не потребує особливих навичок від кухаря і доступний за вартістю продуктів. Така заміна хліба сподобається кожному.

Список інгредієнтів

Для приготування смажених коржиків нам знадобляться:

  • 420 грамів пшеничного борошна;
  • 1 столова ложка сухих дріжджів;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • 250 мл питної води;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • окремо рослинна олія для смажіння.

Рецепт швидких коржиків на сковороді

Спершу змішайте воду з дріжджами, додайте цукор. Перемішуйте до повного розчинення дріжджів. Додайте сіль і влийте олію. Просіяне борошно починайте всипати у суміш, перемішуйте тісто вінчиком.

Тісто має вийти м’яким і липким. При потребі можна збільшити кількість борошна, після чого продовжити робити заміс вручну.

Готуємо швидкі коржики на сковороді на заміну хліба
Готуємо швидкі коржики на сковороді на заміну хліба

Оскільки тісто дріжджове, залиште його в теплому місці приблизно на годину, щоб воно підросло в розмірі. Накрийте кухонним рушником або харчовою плівкою.

Коли тісто підійшло, розділіть його на 6 рівних частин та викладіть на стіл. Формуйте коржики, розминаючи руками і надаючи потрібної форми.

Готуємо швидкі коржики на сковороді на заміну хліба
Готуємо швидкі коржики на сковороді на заміну хліба

Розігрійте сковороду з олією, на якій готуйте коржі по черзі на помірному вогні. Обсмажуйте кожен з двох сторін до рум’яної скоринки. В процесі приготування ви помітите, як тісто почне ставати ще пухкішим. До столу подавайте коржики теплими.

Коржики на сковороді на заміну хліба
Коржики на сковороді на заміну хліба

З першими стравами вони розходяться миттєво, також їх можна подавати до салатів і навіть до чаю. Обов’язково спробуйте приготувати ці швидкі коржики на сковороді в якості заміни хліба. Смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.