Пиріг нашвидкоруч: рецепт сирного пирога з лаваша, який готується просто, а виходить неймовірно смачним

Лаваш — універсальна випічка, якою можна доповнити будь-які рецепти. Він настільки щільно увійшов у наше повсякденне життя, що на ньому ґрунтуються цілі рецепти.

Сирний пиріг з лаваша — універсальна страва, яка може служити закускою або ж самостійною стравою. Її смак ви можете регулювати самі, адже власноруч обираєте тип сиру, з яким будете готувати пиріг.

Варто відзначити, що цей рецепт набрав велику популярність саме завдяки своїй простоті та швидкості. Від вас потребуватиметься мінімальна кількість часу та зусиль на кухні, а результат потішить не тільки вас, але і вашу сім’ю. Звісно, якщо ви додасте любові, вийде набагато краще.

Інгредієнти

  • Лаваш — 2 упаковки;
  • Моцарела — 150 грамів
  • Сир — 200 грамів
  • Курячі яйця — 4 штуки
  • Сіль кухонна — за смаком
  • Зелень — за смаком
  • Спеції — за смаком
  • Молоко — 200 мілілітрів
  • Вершкове масло — 30 грамів

Як приготувати сирний пиріг з лаваша

Для початку необхідно натерти наш твердий сир, а потім перемішати його з зернистим сиром. Для пікантності пирогу можна додати трошки Дор Блю, тоді він вийде неймовірно ароматним.

Як приготувати сирний пиріг з лаваша

Тим часом курячі яйця розбиваємо у миску, ретельно збиваємо їх і додаємо молока. Перемішуємо. В яєчну масу додаємо сіль та спеції. Подрібнюємо зелень та вносимо її до сиру.

Швидкий пиріг з лаваша

Беремо листи лаваша та вирізаємо їх за формою, у якій будемо складати пиріг. Після цього кожен лист лаваша обмакуємо в яєчно-молочній масі. Викладаємо його форму та посипаємо сиром. Так повторюємо стільки разів, скільки необхідно, щоб повністю заповнити форму. Зверху посипаємо ще сиром, і за бажанням можна присипати кунжутом.

Як приготувати сирний пиріг з лаваша

Відправляємо нашу страву у попередньо розігріту духовку та готуємо 20-30 хвилин. Якщо ви будете споживати пиріг гарячим, начинка буде тягнутися, як у піцци.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.