Рецепт незвичного пирога “Зебра”: десерт, який гарантовано стане радістю для дітей та онуків

Ми поділимося з вами рецептом смачного та оригінального десерту, який не залишить байдужим навіть самого прискіпливого гостя. Його розріз нагадує смугасту зебру, а смак просто вражає.

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 240-320 г цукру
  • 150-200 г вершкового масла (розтопленого)
  • 200 мл сметани
  • 1/2 ч. ложки соди (можна погасити оцтом)
  • 250-270 г борошна
  • 2 ст. ложки какао

Приготування:

Розпочніть зі збиття яєць. Вбийте яйця у зручну для вас посудину, додайте цукор та збивайте, допоки не з’явиться біла піна.

Приготуйте пиріг Зебра самостійно: яскраві візерунки та насичений смак
Приготуйте пиріг Зебра самостійно: яскраві візерунки та насичений смак

Потім додайте просіяне борошно, соду (яку заздалегідь можна погасити оцтом), розтоплене охолоджене вершкове масло, сметану. Після цього ретельно перемішайте усі інгредієнти (за можливості використовуйте міксер).

Розділіть тісто на дві рівні частини. До однієї частини додайте 2 столові ложки борошна, а до іншої – 2 столові ложки какао. Ретельно перемішайте кожну з частин, щоб уникнути утворення згустків.Тісто повинне мати консистенцію не дуже густої сметани.

Змастіть широку форму (зазвичай 26-28 см) олією. Поступово наливайте невеликі порції різного тіста в центр форми (ложкою). Чергуйте тісто, спочатку темне, далі світле, потім знову темне. Виконуйте алгоритм, допоки не використаєте тісто. Не перемішуйте їх. В результаті у вас має вийти ефектний малюнок, що схожий на зебру.

Приготуйте пиріг Зебра самостійно: яскраві візерунки та насичений смак
Приготуйте пиріг Зебра самостійно: яскраві візерунки та насичений смак

Заздалегідь розігрійте духовку  та випікайте пиріг “Зебра”  при температурі 190-200 градусів протягом  пів години. Слідкуйте за процесом приготування: якщо верх пирога вже добре підрум’янюється, а середина ще не готова, накрийте його фольгою, знизьте температуру до 180 градусів і продовжуйте пекти до готовності.

Якщо бажаєте, пиріг “Зебра” можна подавати зі збитою сметаною та цукром заварним кремом, або кефіром.

Насолоджуйтесь цим чудовим десертом!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.