3 хвилини й тісто готово: “лінивий” заливний пиріг на кефірі. Що зробити, щоб начинка не опускалася на дно?

Пиріг на кефірі з рідкого тіста, не потрібно нічого розкачувати, готується тісто за 2-3 хвилини. Розповімо лайфхак, як зробити так, щоб начинка не впала на дно.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Кефір – 300 мілілітрів
  • Яйця – 2 штуки
  • Рослинна олія – 70 мілілітрів
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Цукор – 1/2 чайної ложки
  • Борошно – 220 грамів
  • Розпушувач -1 чайна ложка.

Для начинки:

  • Куряча печінка – 600 грамів
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Лавровий лист – 2 штуки
  • Перець горошком – 3 штуки
  • Цибулина – 1 штука
  • Морква – за бажанням
  • Рослинна олія – до свого смаку

Рецепт приготування

Готуємо начинку. В каструлю наливаємо воду, додаємо лавровий лист, перець, солимо. Як закипить вода, опускаємо печінку. Варимо з моменту закипання 15 хвилин. Під час варки знімаємо пінку. Вимикаємо та залишаємо печінку в бульйоні до охолодження. Пізніше, теплу печінку перекручуємо на м’ясорубці. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком та обсмажуємо на пательні до золотавого кольору. Додаємо печінку та два черпаки бульйону, в якому варилася печінка. Смажимо 2-3 хвилини, куштуємо  додаємо спеції до свого смаку.

Рецепт приготування заливного пирога на кефірі
Рецепт приготування заливного пирога на кефірі

Готуємо тісто. В миску вливаємо кефір, додаємо цукор, сіль, яйця, рослинну олію. Гарно все перемішуємо. Борошно просіюємо, додаємо розпушувач, перемішуємо та додаємо до рідких інгредієнтів. Замішуємо тісто, воно має бути по консистенції, як тісто для оладок.

Рецепт приготування заливного пирога на кефірі
Рецепт приготування заливного пирога на кефірі

Беремо форму. Змащуємо стінки маслом, я дно застеляємо пергаментом. Вливаємо половину тіста та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Так тісто встигне схопитися, а начинка не впаде на дно. Дістаємо заготовку, викладаємо начинку, решту тіста та повертаємо до духовки на 25-30 хвилин. Перед подачею дайте пирогу трохи охолонути. Смачного.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.