Зі склянки кефіру, яйця і шматочка сиру готуємо цілу тарілку смачної випічки на сніданок: краще вже не буде

Пироги улюблена страва багатьох сімей. Пироги можна робити як солодкі, так і із солоною начинкою. Особливо смачними виходять пироги азіатської кухні.

Багато господинь бояться їх готувати, бо думають, що інша національність, отже, такий пиріг точно не вийде. Насправді це велика помилка. Все залежить не від кухні, а від бажання господині.

Осетинський пиріг на кефірі – це традиційна осетинська страва, яка готується з тіста на основі кефіру та начинки з різних інгредієнтів. Історія страви сягає корінням у давні часи, коли осетини, народ проживає в регіоні Північного Кавказу, розробляли і покращували свої рецепти.

Назва “осетинський пиріг” походить від осетинського слова “Хадирт” або “пираги”, що означає “пиріг”. Осетинські пироги спочатку готувалися з доступних продуктів, таких як борошно, кефір, сіль, і вони були їжею осетинської народності під час багатоденних походів або на святкових заходах.

Ця страва містить різноманітні корисні речовини та вітаміни, залежно від начинки. В основному, пиріг є вуглеводним продуктом за рахунок вмісту борошна в тісті. Кефір додається для створення м’якого та ніжного тіста, а також для забезпечення додаткових пребіотиків та пробіотиків у блюді. Начинка зазвичай складається з м’яса (яловичини, баранини або курячого м’яса), цибулі, сиру та зелені. Таким чином, вітамінний склад залежить від використаних інгредієнтів, але у будь-якому випадку пиріг містить білки, жири, вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, кальцій та інші корисні речовини.

Інгредієнти

  • 1 склянка кефіру
  • 1 куряче яйце
  • 100 г твердого сиру
  • 400 г борошна
  • 1 чайна ложка соди
  • пучок зеленої цибулі
  • сіль за смаком
  • олія для смаження

Як приготувати пироги з сиром

Виливаємо кефір в миску, додаємо соду і перемішуємо: ви побачите бульбашки, що з’являються. Далі вбиваємо в масу яйце, використовуючи вилку або віночок.

Тісто для пирогів

Сир натираємо на середній тертці і додаємо в миску. Зелену цибулю дрібно кришимо і відправляємо туди. Перемішуємо інгредієнти, солимо і поступово додаємо до них борошно. Тісто має залишитися трохи липким. Швидко замішуємо тісто руками, довго розминати його не потрібно.

Як приготувати сирний пиріг з лаваша
Як приготувати сирний пиріг 

Розкочуємо тісто в пласт товщиною приблизно 5 мм, формуємо коржики з начинкою. Смажимо їх на розігрітій сковорідці з додаванням олії, поки не підрум’яняться, з двох сторін.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.