Найпростіший пиріг до чаю, який з легкістю замінить вам торт — швидко і дуже смачно

Пропонуємо приготувати смачний і неймовірний пиріг, який ідеально підійде до великого сімейного чаювання.

Рецепт просто пирогу до чаю

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 4 жовтки
  • 180 г вершкового масла
  • 400 г борошна
  • 150 г цукру
  • 4 ст. л. сметани
  • 10 г розпушувача
  • 10 г ванільного цукру

Для начинки візьміть інгредієнти:

  • 400 грамів варення смородини
  • 4 білка
  • 200 грамів цукру
Рецепт смачного пирога до чаю
Рецепт смачного пирога до чаю

У першу чергу потрібно приготувати тісто. Для цього у невелику ємність перекладіть жовтки, цукор, ванільний цукор та вершкове масло кімнатної температури. Його потрібно заздалегідь дістати з холодильнику. За допомогою міксера збивайте тісто протягом двох хвилин. Потім додайте 4 столові ложки сметани і ще раз збийте масу.

В отриману суміш додайте просіяне борошно і розпушувач. Замісіть м’яке та еластичне тісто. Але при цьому не вимішуйте його занадто довго, щоб не зіпсувати консистенцію.

Візьміть деко для випічки та застеліть його пергаментною бумагою. Зверху рівномірно по всій поверхні розподіліть тісто. Для більшої зручності, спочатку можна злегка розкачати його на робочій поверхні. Відправте тісто в холодильник на деякий час.

Тим часом приготуйте меренгу. Для цього візьміть суху ємність і додайте туди білки та трішки солі. Збийте за допомогою блендера до пишної піни. Потім поступово додайте цукор, продовжуючи збивати крем. В результаті у вас має вийте пишна і щільна меренга. Візьміть кондитерський мішок з насадкою і наповніть його кремом.

На охолоджене тісто викладіть улюблений джем, розподіляючи його по всій поверхні. Зверху видавіть меренгу, формуючи красиві зефірки.

Розігрійте духовку до 160 градусів і відправте випікати пиріг на 45 хвилин. При цьому слідкуйте за поверхнею свого пирога, вона має придбати золотистий колір. Це означає, що пиріг готовий і його можна діставати.

Потім дайте йому охолонути і подавайте до столу.

Смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.