Під час карантину українці частіше позбувалися домашніх тварин, ніж брали з притулків

Під час карантину від тварин почали позбуватися, а не брати з притулків. Такі результати опитування.

Українці під час карантину почали частіше здавати до притулків своїх домашніх улюбленців.

Про це свідчать результати опитування компанії COLLAR, пише «Українська правда».

Також цю інформацію підтверджує Дмитро Кіркевич з БФ Happy Paw, що надає допомогу чотирьом крупним українським притулкам. Він зазначає, що домашніх тварин, яких покидають господарі, стало значно більше, навіть порівняно з 2019 роком.

За даними найбільшого в країні притулку “Сіріус” якщо у березні вдалося прилаштувати в сім’ю 31 тварину, то у червні цього року – тільки 18.

Собака у притулку
Собака у притулку

За час карантину кількість кішок і собак у притулку збільшилась на 17%.

Чому українці зраджують домашніх улюбленців?

Така негуманна поведінка жителів України викликана 3 причинами.

Перша причина. На початку карантину активно поширювалася науково не підтверджена інформація, що тварини начебто можуть переносити COVID-19.

Налякані родини, особливо ті, в яких є люди з групи ризику: літні люди, хворі, а також малі діти, почали шукати, куди б подіти своїх «небезпечних» домашніх тварин.

Друга причина. Деякі люди переїжджають в пошуках безпечніших в плані коронавірусної хвороби місць для проживання.

Третя причина. Економічна.  Багато українців втратили роботу і стали економічно не спроможними утримувати своїх тварин.

Зазначимо, що дослідження, проведене науковцями з Йоркського університету у Великобританії, довело, що домашні тварини знижують рівень стресу під час карантину та пов’язаної з ним ізоляції і покращують психологічний стан людей. Під час дослідження було опитано понад 6000 англійців, більшість з яких – близько 90% – виявилися власниками домашніх тварин.

Вчені установили, що при цьому не має значення, власником якої саме тварини є людина, що перебуває на самоізоляції під час пандемії, але присутність будь-якої живої істоти позитивно впливає на психічну рівновагу.

 

Схожі статті

“Вона мене повернула в цей світ”: хворий Узелков звернувся до коханої – колись була Боржемська, зараз інша

Відомий український боксер В'ячеслав Узелков готується до виписки з київської клініки, де переніс серйозну операцію на серці. Всі слова подяки лікарям, персоналу та загадковий коханій.

“Намагаюся не спілкуватися”: вагітна Джамала повідомила, що розірвала багаторічні стосунки і назвала причину

Знаменита українська співачка Джамала дала ексклюзивний коментар на рахунок своїх рідних з Криму, з якими вона намагається на даний момент не спілкуватися. В чому причина?

Чому всі так дивуються? Блогер розкрив неприємні деталі роману Сергія Танчинця з піарщицею “Без обмежень”

Лідер гурту "Без обмежень" Сергій Танчинця підігріває чутки про роман зі своєю піарщицею. А поки що всі дружно обговорюють, блогер Богдан Беспалов видав порцію неприємних подробиць.

Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка

Знаменита українська продюсерка Євгенія Яцута, як виявилося, має дочку від попередніх стосунків. У якому складі насправді проживає сім'я Святослава Вакарчука?

Замість Налчаджиоглу: Лілія Реус знову вирушила на відпочинок – стало відомо, хто склав їй компанію

Колишня дружина Мурата Налчаджиоглу українська візажистка Лілія Реус вирушила на відпочинок, де на неї чекали найближчі та рідні люди. Про турецького бізнесмена забула назавжди.

“Зі мною складно”: 46-річна Ірина Горова вперше після розлучення з Потапом розповіла, чи вільне її серце

Продюсерка Ірина Горова вирішила поділитись подробицями особистого життя та розповіла, чи перебуває наразі в стсоунках: що відомо про стан жінки?