Швеція-Україна: хто ці футболісти Зінченко та Довбик, які принесли збірній історичну перемогу в 1/8

Україна вперше за всю історію участі у футбольному змаганні "Євро-2020" змогла вийти в 1/8. Переграли у цей раз шведів.

Збірна України ще з початку ери незалежності бере участь у світових футбольних змаганнях. Вперше за 15 років наші футболісти забезпечили перемогу у вирішальному матчі 1/8, що дало змогу нам пройти далі у Євро-2020. Обіграли ми 29 червня збірну Швеції з рахунком 1:2 у нашу користь.

Україна-Швеція 2:1

Хто забив голи шведам?

Історичну перемогу принесли Україні молоді футбольні таланти. До цього року їх знали просто, як гравців збірної, а тепер вважатимуть справжніми героями.

Перший гол у грі зі Швецією приніс Олександр Зінченко.

Олександр Зінченко

Хлопцю 24 роки. Народився на Житомирщині. З дитинства захоплювався грою у футбол, а перші кроки у спорті йому допоміг зробити батько. У 16 років він переїхав до Донецька, де продовжив свою молодіжну практику в місцевому “Шахтарі”. Там він став капітаном команди у віковій категорії до 19 років. Тепер він – півзахисник англійської команди “Манчестер Сіті”.

Зінченко забиває гол шведам

Другий і вирішальний гол приніс українській збірній у Євро-2020 черкащанин Артем Довбик.

Артем Довбик

Народився футболіст у 1997 році. У 2013 році Артема запросили до харківського “Металіста”, але травма призупинила спортивну кар’єру хлопця. Через пошкодження коліна спортсмен вимушений був повернутися до рідних Черкас.

Гол Артема став вирішальним для збірної, адже ситуація на полі склалася така: рахунок зрівнявся і на останніх хвилинах додаткового часу команда України виборола собі перемогу.

 

 

Схожі статті

“Вона мене повернула в цей світ”: хворий Узелков звернувся до коханої – колись була Боржемська, зараз інша

Відомий український боксер В'ячеслав Узелков готується до виписки з київської клініки, де переніс серйозну операцію на серці. Всі слова подяки лікарям, персоналу та загадковий коханій.

“Намагаюся не спілкуватися”: вагітна Джамала повідомила, що розірвала багаторічні стосунки і назвала причину

Знаменита українська співачка Джамала дала ексклюзивний коментар на рахунок своїх рідних з Криму, з якими вона намагається на даний момент не спілкуватися. В чому причина?

Чому всі так дивуються? Блогер розкрив неприємні деталі роману Сергія Танчинця з піарщицею “Без обмежень”

Лідер гурту "Без обмежень" Сергій Танчинця підігріває чутки про роман зі своєю піарщицею. А поки що всі дружно обговорюють, блогер Богдан Беспалов видав порцію неприємних подробиць.

Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка

Знаменита українська продюсерка Євгенія Яцута, як виявилося, має дочку від попередніх стосунків. У якому складі насправді проживає сім'я Святослава Вакарчука?

Замість Налчаджиоглу: Лілія Реус знову вирушила на відпочинок – стало відомо, хто склав їй компанію

Колишня дружина Мурата Налчаджиоглу українська візажистка Лілія Реус вирушила на відпочинок, де на неї чекали найближчі та рідні люди. Про турецького бізнесмена забула назавжди.

“Зі мною складно”: 46-річна Ірина Горова вперше після розлучення з Потапом розповіла, чи вільне її серце

Продюсерка Ірина Горова вирішила поділитись подробицями особистого життя та розповіла, чи перебуває наразі в стсоунках: що відомо про стан жінки?