В Україні змінилися ціни на овочі та фрукти: експерти розповіли, що стало дешевше, а що дорожче – деталі

З приходом кожного нового сезону, ми відчуваємо, як змінюються ціни на ті чи інші продукти харчування, особливо це стосується овочів та фруктів, не обійшлося без змін і в цьому сезоні. Тому, ми вирішили детальніше розповісти про це у статті.

Експерти пояснили, чому ціни часто змінюються саме у сегменті овочів та фруктів. Бо це ті продукти, які не можуть довго зберігатися, наприклад, мандарини чи хурма, які мають досить високий діапазон цін, не пролежать вдома тиждень чи два, вони почнуть псуватися, тому й закупка таких фруктів постійно дорожчає, а від цього й залежать ціни на прилавках.

Як змінилась ціна на овочі та фрукти
Як змінилась ціна на овочі та фрукти

Тож, за останній тиждень свою ціну встигли змінити багато овочів та фруктів. Почнемо з універсального овочу – картопля, її ціна останнім часом трохи зросла, адже тепер кілограм коштує не 5-6 гривень, а 7-9 гривень. Різниця незначна, але вона росте, а незабаром зима, той самий період, коли люди купують її у великій кількості.

Як змінилась ціна на овочі та фрукти
Як змінилась ціна на овочі та фрукти

Теж саме стосується й буряка, але тільки у попиті, а от ситуація з ціною покращилась, бо вона трохи знизилась, тепер кілограм буряку коштує від 5 до 8 гривень.

Як змінилась ціна на овочі та фрукти
Як змінилась ціна на овочі та фрукти

Що стосовно свіжих огірків, то їх ціна залишається приблизно такою ж, як і була на початку осені, від 60 до 80 гривень, бо у холоди це вважається делікатесним овочем. Натомість томати, які мають більший попит також залишилися у своєму звичному ціновому діапазоні, від 40 до 60 гривень за кілограм, залежить від сорту.

А от на ринку фруктів зовсім інша картина, нині з’явилися сезонні фрукти, мандарини, апельсини, хурма та різномаїття яблук. Отже, яблука подешевшали, тому що сортів стало більше, тож їх ціна становить приблизно від 26 до 35 гривень за кілограм, але є сорти й по 14-16 гривень.

Як змінилась ціна на овочі та фрукти
Як змінилась ціна на овочі та фрукти

Хурма, як і завжди коштує досить дорого, від 60 до 120 гривень за кілограм, а от цитрусові нині коштують від 40 до 70 гривень за кілограм. Також виросла ціна на банани, їх ціна тепер стартує від 40 гривень.

Отже, зміни не такі значні, але вони є, тому рекомендуємо аналізувати ціни у різних супермаркетах, а ще краще купувати в овочевих наметах, де вони свіжіші та мають більш приємні ціни.

Схожі статті

Після пластики стали, що сестри: молода дружина Павліка показала родичку, на яку стала дуже схожа

Молода дружина Віктора Павлика Катерина Репяхова показала найрідніших людей, які давно мешкають за кордоном. Двоє фото вже зробили собі пластику.

Анастасія Приходько розповіла про хворобу та зізналась, хто винен у погіршенні її здоров’я: “Серце та тиск”

Знаменита українська співачка Анастасія Приходько вразила зізнанням про те, що в неї значно погіршилося здоров'я. Також артистка розповіла, що саме стало причиною.

Від кохання до ненависті один крок: чому Єфросиніна ворогує з Горбуновим, Кондратюк з Козловським та інші

В українському шоу-бізнесі часто виникають непорозуміння між зірками, серед них опинились: Ольга Фреймут та Сергій Притула, Віталій Козловський та Ігор Кондратюк, Маша Єфросиніна та Юрій Горбунов.

Мозгова з каре, Білик з довгим рудим волоссям: як виглядали українські зірки 25 років тому-легенди естради

Ірина Білик оприлюднила ретро-фото, на якій позувала з молодою Оленою Мозговою та її знаменитим батьком – композитором та музикантом Миколою Мозговим. Тепер усі гадають, який це рік?

“Тиждень в реанімації”: В’ячеслав Узелков розповів про свою хворобу і тимчасову втрату пам’яті

В'ячеслав Узелков вперше вийшов на зв'язок після кількох операцій та тривалого перебування в реанімації. Раніше чоловіку діагностували тромб у серці, тромб в аорті та гангрену ноги.

Чому Лілія Ребрик, якщо її батьки Тодорюк, а чоловік – Дикий: особливий секрет знаменитості вийшов назовні

Знаменита українська телеведуча Лілія Ребрик публічно розповіла, чому обрала доволі посереднє прізвище для свого сценічного імені, якщо мала на вибір інші круті варіанти.