Переломний момент настав: вакцину від Covid-19 винайдено

Спільно винайдена вакцина двох розробників Pfizer та BioNTech при першому аналізі показала, що може захистити людський організм від хвороби коронавірусу на 90%.

Тестування вакцини відбувалося на 43 500 особах у США, Німеччині, Бразилії, Аргентині, Південній Африці та Туреччині. Усі дослідження показують, що на сьомий день після ревакцинації (повторне вакцинування через тиждень) людина отримує стійкий імунітет до вірусу Covid-19.

Більше того, вакцина допомагає організму виробити не тільки антитіла, а й так звані Т-клітини для боротьби з коронавірусом.

Розробники Pfizer та BioNTech планують якнайшвидше подати заявку для реєстрації вакцини, ще до кінця листопада.

На останній стадії ще з десяток вакцин, які проходять тестування, але ця є першою, яка показала такий хороший результат.

Усі сподіваються, що вона позбавить людей тих обмежень, на які вони були приречені останніх вісім місяців. Але найголовніше, що завдяки вакцині вдасться врятувати життя людям, які перебувають у зоні ризику, найперше – медичному персоналу, правоохоронцям, державним службовцям, які не можуть здійснювати свою діяльність дистанційно, люди похилого віку. Їх будуть щепити першою чергою.

Pfizer вважає, що зможе поставити 50 мільйонів доз до кінця цього року та близько 1,3 мільярда до кінця 2021 року.

Хоча будуть певні труднощі з транспортуванням, оскільки вакцина зберігається при температурі нижче мінус 80 градусів.

Розробники не отримали усіх відповідей. Наприклад, невідомо скільки періоду часу зберігатиметься дія вакцини, я і те, чи перешкоджає вона поширенню вірусу, чи лише появі симптомів? Тому, вочевидь, масковий режим і соціальне дистанціювання будуть ще актуальні довго.

Однак, можна з певністю стверджувати, що вчені досягли успіху в тому, щоб  забезпечити людству надію на виживання і поклали край глибокій кризі 21 ст. в сфері охорони здоров’я.

Схожі статті

Три стрижки, які не варто було робити Тіні Кароль: вони безнадійно старять і пасують одиницям (ФОТО)

Це зараз у Тіни Кароль розкішна шевелюра білявого волосся, але так було не завжди. На зорі своєї кар'єри артистка неодноразово проводила експерименти із стрижками, проте не завжди вдало.

Ольга Сумська заявила про розлучення з чоловіком і назвала головну причину: в них є спільна донька

Статистика з розлучень не тішить тих, хто вірить у кохання на все життя, і в цю статистику також входять зірки. Ольга Сумська розповіла про причини свого розлучення з колишнім чоловіком.