Алла Мазур вперше не стрималася та обурилася правилами української мови: “Ніяка логіка не працює”

Славетна ведуча Алла Мазур вперше дозволила собі різкі висловлювання. Зірка навіть звернулася до Міністерства освіти.

Алла Мазур розповідає головні новини українцям з 1997 року. Вона завжди вирізнялася проукраїнською громадянською позицією, але вперше у публікації у Фейсбуці дозволила собі висловитися з приводу рідної мови.

Алла Мазур
Алла Мазур

Що не так з правилами граматики?

Для Алли Мазур українська – рідна мова. Як професійна дикторка, жінка гарно знає, як правильно будувати речення та як вживати слова. Та навіть її вразили правила граматики, яким навчають дітей у школі. До речі, теледіва – сама мама.

Алла Мазур разом з сином

Здивувалася ведуча тому, що є в українській моменти, які не піддаються логіці:

“Пам’ятаєте такий поділ слів: на істоти і неістоти? Ну, до прикладу: ми з вами – ІСТОТИ, живі організми. А якщо зберемося в юрбу, то сама юрба – вже НЕІСТОТА, бо поняття збірне. Король, ферзь, кінь, пішак…. – ІСТОТА? Чи ні? І ось тут – будьте обережні! І якщо діти ваші питатимуть відповідь – не заплутайте їх! Бо шахові фігури – то за чинними правилами якраз ІСТОТИ! І назви гральних карт – також!”, – написала Алла Мазур у публікації.

Ніколи не додумаєтесь!))Доводилось вам чути, як нарікають діти на важкі правила української мови? І ви ж, напевне, як і…

Опубликовано Аллой Мазур Суббота, 5 июня 2021 г.

Виявляється, чинний правопис також визнає деякі види гральних карт істотами. Наприклад, валет вважається “живим”, а от туз – ні.

Зірка “плюсів” висунула свою теорію: такі нелогічні громіздкі правила відбивають у школярів будь-яке бажання їх вивчати.

Ще однією публікацією знаменитість пояснила, що більшість правил пишуться самими людьми і закликала основи граматики творити логічними та зрозумілими, а саму мову вивчати.

Дякую, друзі, всім небайдужим! І рада, що нас, небайдужих до української мови, тут так багато. І тих, хто добре нею…

Опубликовано Аллой Мазур Четверг, 17 июня 2021 г.

Схожі статті