56-річна Алла Мазур після ремісії знову змушена повернутись до теми раку: “Біопсія показала онкоклітини”

Відома українська телеведуча і журналістка Алла Мазур повернулася до теми онкології у Всесвітній день боротьби з раком, адже вона на власному досвіді зіштовхнулася з цією підступною недугою.

Алла Мазур – улюблениця мільйонів телеглядачів і надзвичайна жінка, яка стала символом боротьби та перемоги над онкологією. У Всесвітній день боротьби з раком 4 лютого зірка “плюсів” поділилася власною історією, яка не залишила байдужих:

“Я ділюся своєю історією знову: щоб підтримати тих, хто зіткнувся з цією темою. “Не бійся! Цей випадок найбільш вивчений – і дає найвищий відсоток одужання! І я – поряд”. Так сказала мені близька подруга і кума – коли біопсія вперше показала онкоклітини. І з цим гаслом – не бійся! – я живу. Може, допомогло те, що нічого не боліло. Може – те, що я дитина медиків, і всіляких медичних маніпуляцій не боюсь. Можливо – врятувала відкладена реакція і філософське ставлення до життя… Але паніки не було. Лише думка: треба негайно дізнатись, як лікувати. А ще усвідомлення: цю біопсію треба перевірити ще десь. Бо я журналіст – і знаю, що неточні діагнози бувають також”.

Коли все підтвердилося і Аллі все ж таки призначили лікування, вона не сумнівалася у діях лікарів, оскільки довіряє їм. Також їй допомогла робота – Мазур залишалася в ефірі “ТСН. Тиждень” до останнього, завдяки чому звичні зйомки і літучки давали відчуття, що вона в строю.

Як виглядала Алла Мазур до онкохвороби
Алла Мазур вдруге повернулася до теми раку

Телеведуча вдячна колегам і близьким, які оточили її неймовірною підтримкою і любов’ю. При цьому вона досі не прийняла хворобу:

“Вона існувала і існує як щось паралельне, окреме від мене, на що просто потрібно звертати увагу. Я навіть ніколи не кажу: моя хвороба. Може, в цьому і є мій психологічний захист. Для лікарів важливо, як налаштована я сама. А я налаштована розпрощатися з цією небезпекою назавжди”.

За словами Алли, рак навчив її бути уважнішою до самої себе, знаходити час на відпочинок, шукати позитивні емоції, більше бувати поруч з тими, хто любить, і головне – не боятися просити про допомогу.

Схожі статті