Євген Комаровський пояснив, що робити в разі аварії на АЕС: покрокова інструкція, як убезпечити себе від радіації

Доктор Комаровський запевняє, якщо прийняти йод у перші дві години після вибуху, ви захистите щитовидну залозу на 90 відсотків. Коли ж вдасться випити засіб за пів години до вибуху - щитовидна залоза захищена повністю на 100%.

Відомий лікар записав відео – ролик, у якому докладно розказав, що робити у випадку аварії на атомній електростанції.
Щоб убезпечити себе, коли стався вибух, треба провести йодну профілактику. Комаровський роз’яснює, що найпершим при радіоактивному зараженні відбувається викид радіоактивного йоду, який може знищити щитовидну залозу.
Для захисту є простий, але ефективний спосіб, при загрозі прийняти всередину звичайний йод.

Доктор Комаровський: “Випити засіб потрібно при наявності реальної загрози вибуху (приблизно за тридцять хвилин до нього)”

Чому працює такий захист? Можна вберегти щитовидну залозу від ураження, оскільки вона буде “займатися” тим йодом, який ви щойно прийняли.
Випити засіб потрібно при наявності реальної загрози вибуху (приблизно за тридцять хвилин до нього), або в перші хвилини чи години після оголошення радіоактивної тривоги.

Доктор Комаровський запевняє, якщо прийняти йод у перші дві години після вибуху, ви захистите щитовидну залозу на 90 відсотків. Коли ж вдасться випити засіб за пів години до вибуху – щитовидна залоза захищена повністю на 100%.

Які препарати можна використовувати? Є два варіанти:

Таблетки калія йодіда. Дорослим та дітям після 2 років прийняти половину таблетки (125 мг). Маленьким дітям до двох років – не більше 40 мг.
Звичайний розчин 5% йода, який є у кожній домашній або автомобільній аптечці. Треба випити одну дозу за раз. Це 40 крапель, які накапати у молоко чи воду.

Дітям до 5 років звичайний йод не можна пити, треба намалювати йодну сітку на шкірі.

Схожі статті