Фіналістка Холостяка-11 Юля Зайка не збирається покидати домівку в Києві: “Я пишаюся тим, що я українка”

Програвша фіналістка романтичного реаліті-шоу "Холостяк-11" Юля Зайка Бельченко з початку війни знаходиться у себе вдома в Києві і не збирається звідти виїжджати.

24 лютого росія напала на Україну, у що досі важко повірити, але саме така сьогоднішня дійсність. Мільйони українців були вимушені покинути свої домівки задля безпеки, хоча є й такі, хто залишився вдома в рідній країні, маючи можливості для комфортного життя за кордоном. Серед них – програвша фіналістка 11 сезону шоу “Холостяк” Юля Зайка. Її справжнє прізвище – Бельченко, а Зайкою дівчину називають через те, що на першій вечірці вона з’явилася не у вечірній сукні, а в костюмі зайця.

Так, на офіційній сторінці проєкту в Інстаграмі опублікували історію героїні статті – раніше вона працювала смм-спеціалісткою, а зараз її покликом стало волонтерство. 24 лютого Юлія прокинулася о шостій ранку від дзвінка подруги, яка так і сказала, що почалася війна. Як і кожен, Бельченко спочатку не повірила своїм вухам, але коли пролунали вибухи, повірити довелося, адже стало дуже страшно.

Юля Зайка Бельченко
Юля Зайка показала міцний характер і не збирається виїжджати з України

В перший тиждень Зайка приймала у себе вдома друзів і знайомих зі Сходу України, які згодом вирушили на Захід. А як паніка пройшла, дівчина почала думати, як і кому може принести користь у цей непростий час:

“Київ – моє рідне місто, мій дім. Моє серце – тут. Поки навіть не було думки покинути столицю, хоч друзі, знайомі та підписники пропонували пожити у безпечному місці. Але я відчуваю, що тут потрібніша. Я не можу і не хочу сидіти склавши руки. Поки маю можливість і сили, намагаюся бути корисною. Я зібрала тканину для маскувальних сіток на танки, ходжу допомагаю їх плести. Також купую продукти на свої кошти та віддаю власний одяг для біженців з київської області. Ну й інформаційна підтримка, звичайно”.

Юля перечитує щодня сотні повідомлень, збирає прохання про допомогу, корисну інформацію, намагається підтримати людей морально:

“Я відкидаю будь-які негативні думки, фокусуюсь на позитивних новинах. Вірю в нашу армію та сміливих чоловіків у теробороні. Війна згуртувала всіх нас і зміцнила патріотичний дух. Нас не зламати! Я пишаюся тим, що я українка! Не маю сумнівів – перемога за нами! Слава Україні”, – висловилася Зайка.

Схожі статті