74-річна Софія Ротару вбралася у традиційну вишиванку та викликала резонанс в українців: мовчазна патріотка (ФОТО)

Софія Ротару завжди була одним із символів української естради. Її часто порівнювали з росінкою Аллою Пугачовою - довгий час артистки ворогували між собою.

Софія Ротару – вагома персона для українського шоу-бізнесу. Вона стояла у витоків сучасної вітчизняної естради: саме вона заспівала найвідомішу версію пісні “Червона Рута”, а також Ротару виконала композицію “Одна калина” – ці дві роботи виконавиці стали символом її творчості, а також улюбленими роботами для мільйонів слухачів. У 2021 році Ротару навіть визнали Національною легендою України.

Софія Михайлівна народилася у Чернівецькій області – в її жилах тече українська та молдовська кров. Свій творчий шлях вона розпочала саме з народних пісень, з якими здобула перемогу не в одному конкурсі. Тож ще змалечку вона звикла до народного вбрання.

Як у молодості виглядала Софія Ротару
Як у молодості виглядала Софія Ротару

Вишиванка супроводжувала Ротару протягом усієї її кар’єри. Вона неодноразово обирала стилізовані під вишивку сукні та наряди. Одягала національний одяг у сучасній інтерпритації виконавиця й на свята, тож в інтернеті можна знайти чимало її фото в подібних нарядах – у колекції артистки є вишиванки різних кольорів.

Софія Ротару у вишиванці
Софія Ротару у вишиванці

Зокрема в гардеробі Ротару можна знайти зелені, чорні, червоні, жовті, коричневі, сині та білі вишиті сукні.

Софія Ротару у вишиванці
Софія Ротару у вишиванці

Не дивлячись на таку любов до України, яку Ротару демонструвала своїм фанатам, вони були розчаровані співачкою 24 лютого. Відомо, що виконавиця продовжувала працювали в росії, тож після повномасштабного вторгнення вона була вельми обережною у своїх висловлюваннях.

Поки її колеги щодня говорять про ситуацію в країні та закликають колег з рф не мовчати, Ротару лише один раз висловилася. Вона опублікувала пост у соцмережах 28 лютого, у ньому співачка заявила, що саме російські ракети літають над Україною, а вона сама залишається у Києві.

Схожі статті