Біографія Олега Псюка: що відомо про життя соліста Kalush Orchestra до і після перемоги на Євробаченні-2022

Після приголомшливої перемоги українського гурту Kalush Orchestra на Євробаченні-2022 усіх цікавить біографія Олега Псюка, соліста колективу, який 16 травня святкує свій 28-й день народження.

Олег Псюк — фронтмен гурту Kalush Orchestra, який здобув перемогу в пісенному конкурсі Євробачення-2022 з великим відривом.

Біографія Олега Псюка

У 2019 році нікому невідомий репер з маленького райцентру в Івано-Франківській області Калуша оголосив про збір хіп-хоп гурту. Саме звідти і починається біографія Олега Псюка.

Герой статті народився 16 травня 1994 року в родині інженера-механіка та продавчині. До речі, його маму звуть Стефанія — саме їй Олег присвятив переможну пісню “Stefania”.

Мама Олега Псюка — соліста Kalush Orchestra
Мама Олега Псюка — соліста Kalush Orchestra

Після закінчення 9 класу майбутня зірка пішов працювати на будівництво та вступив до політехнічного коледжу в рідному місті. Під час навчання працював на кондитерській фабриці і бетонному заводі. Вищу освіту Псюк здобув у Львівському лісотехнічному університеті, заробляв на життя як торговий агент, але думки про хіп-хоп його не полишали.

Так у 2019-му на особистій сторінці в Фейсбук Олег Псюк написав, що шукає музикантів для створення гурту. Так і сформувався склад Kalush, а у 2021-му хлопці запустили паралельний проєкт Kalush Orchestra — на відміну від основного колективу, цей робить акцент на реп з українськими фольклорними мотивами.

Kalush Orchestra стали переможцями Євробачення 2022
Біографія Олега Псюка — соліста Kalush Orchestra

Весь цивілізований світ залишився у захваті від виступу гурту на Євробаченні-2022, а українців особливо вразив заклик Олега прямісінько зі сцени під час прямого ефіру врятувати Маріуполь і Азовсталь.

Попри те, що це грубе порушення правил конкурсу, в інтерв’ю Псюк зізнався, що привернути увагу світу до війни в Україні для нього важливіше за дискваліфікацію.

Біографія Олега Псюка — соліста Kalush Orchestra
Біографія Олега Псюка — соліста Kalush Orchestra

Особисте життя Олега Псюка

Соліст Kalush Orchestra в житті непублічна людина, але зі слів його мами Стефанії стало відомо, що серце Олега зайняте — його дівчину звуть Олександра Білобров. Пара своїх стосунків не приховує та публікує спільні фото в мережі.

Дівчина Олега Псюка — соліста Kalush Orchestra
Дівчина Олега Псюка — соліста Kalush Orchestra

Схожі статті