Як нев’їзні російські артисти намагаються потрапити на територію України

Більше 150 відомим росіянам заборонено в'їзд в Україну через підтримку анексії Криму і російської агресії проти України.

Газманов, Боярський, Чичеріна, Пореченков – ці артисти з Росії були одними з перших, кому заборонили в’їзд в Україну. Вони не тільки підтримали анексію Криму, Пореченков навіть стріляв з кулемета по українським військовим.

Цей список постійно збільшується, і в нього потрапляють нові любителі повідпочивати в Криму чи відверті путіністи.

Нагадаємо, що російські (а також інших національностей) актори, блогери, музиканти, спортсмени та політики, які підтримують публічно анексію Криму, російську агресію проти України, відвідують територію окупованого Донбасу – вже п’ять років в Україні під забороною. Їх позбавили права давати концерти і виступати, а фільми з їхньою участю не показують на українських каналах і в кіно. Прізвища цих діячів внесені в офіційний перелік осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України, його складає Міністерство культури України. Зараз у нев’їзному списку близько 150 осіб.

Пореченков стріляє в українських солдатів
Пореченков стріляє в українських солдатів

Окремий список “нев’їзних” артистів – переважно з Російської Федерації – мають і українські прикордонники, однак цей перелік не опублікований. Туди входять іноземці, не тільки громадяни Росії, які порушили закон України і відвідали окупований Крим через тимчасового закриті пункти пропуску. Зараз таких артистів близько 80.

Російські артисти на заборону реагують по-різному. Хтось каже, що йому байдуже, і він не збирався в Україну, а хтось регулярно намагається прорватися з концертами на нашу територію, йдеться в “ЖВЛ”.

Російська співачка українського походження Наташа Корольова, концерт якої відмінили в Києві взимку 2016 року через відвідання Криму, зізнається, що для неї це важка і болюча тема. Співачка навіть записала звернення до українського президента Володимира Зеленського з проханням відмінити проти неї санкції.

Корольова дуже хоче в Україну, навіть на своїй підмосковній дачі вона створила власний клаптик Вітчизни. Художники розмалювали для Корольової паркан, тепер там красується поле соняшників. Однак відвідання Криму зіграло для артистки, в якої родичі живуть в Україні, свою фатальну роль.

Колишній чоловік Пугачової Філіпп Кіркоров у прямому ефірі з Олею Поляковою зізнався, що сумує за українською публікою, яку не бачив вже 6 років. Співак чекає, поки його особисто запросить президент Зеленський. Чому український президент це має робити, невідомо. Тим більше, просити про це у президента Кіркоров не збирається. З 2014 року співак їздить на територію окупованого Криму і ділиться в соцмережах фотографіями з відпочинку.

Філіп Кіркоров
Філіп Кіркоров

Глюкоза також дуже хотіла в нашу країну. Але її заборонили в’їзд на три роки за поїздки до Криму. Співачка заявила прикордонникам, що не пам’ятає свої приїзди до окупованого півострова. Нев’їзна на 3 роки Глюкоза таким чином отримала вже другу заборону, раніше вона вже чекала 3 роки, щоб побачитися зі своїми друзями в Україні.

Завернули на півдорозі до України і співачку Лоліту. Під час перевірки потяга Москва-Київ у Конотопі прикордонники не дозволили співачці проїхати далі через її візити до Керчі в 2015 році. Лоліта влаштувала на станції цілий скандал, лаялася матом.

Лоліта
Лоліта

В Києві живе мама і дочка співачки, тому вона після відміни заборони спробує прорватися в Україну ще раз. При цьому Лоліта не надто вірить, що її пустять.

Схожі статті